Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalnų dviračių mėgėjai rinksis Elektrėnuose

Jau trečią sezoną Kalnų dviračių MTB sporto federacija (MTBF) kviečia visus, turinčius kalnų dviračius į pavasario krosą. Nesvarbu ar minate savo malonumui ar esate nuolatinis MTB dviračių varžybų dalyvis Elektrėnuose jūs save galėsite išbandyti olimpinėje „MTB XCO“ disciplinos trasoje.
Kalnų dviračių varžybų akimirka
Kalnų dviračių varžybų akimirka / Kalnų dviračių varžybų organizatorių nuotr.

MTB istorija dar labai trumpa, tačiau šis sportas žaibiškai populiarėja visame pasaulyje. Tik 1990 metais įvyko pirmas sankcionuotas pasaulio čempionatas, o  nuo 1996 metų MTB varžybos jau įtrauktos į Olimpiadą. „MTB XCO“ varžybos prasideda bendru startu, o trasą sudaro 4-6 km ilgio ratai. Suaugusiems sportininkams reikia įveikti 6-10 ratų. Varžybos trunka 1 val. 30 min. – 1 val. 45 min.

Elektėnuose, balandžio 9 dieną, pilną trasą sudarys 6 ratai, rato ilgis – 5 km. Bus ir debiutantų grupė, kuriai reikės įveikti tik 2 ratus. Trys pirmieji vyrai bei trys pirmosios moterys šioje grupėje bus pagerbti ir apdovanoti, kaip ir pilnos distancijos prizininkai. Varžybų startas vyks mieste, o trasa vingiuos vaizdingais apylinkių miško takeliais.

Ar kiekvienas gali stoti prie starto linijos ir, kodėl šis sportas taip traukia, savo patirtimi pasidalino aktyvus varžybų dalyvis ir prizininkas Julius Kvietkauskas: „Jei kažką darai, nori matyti, kokį tai duoda rezultatą. Jei mindamas dviratį savo malonumui jauti, kad pasivijus ir aplenkus kitą, ta pačia kryptimi riedantį dviratininką, apima mažas džiugesiukas, vadinasi turi atsistoti prie starto linijos. Jei mini dviratį, kad palaikytum gerą sportinę formą ir tau trūksta motyvacijos, tai puikus būdas save įkvėpti – iš tiesų tą už tave padaro bendraminčių minia savo teigiamomis emocijomis ir degančiomis akimis.“

Kalnų dviračių varžybų organizatorių nuotr./Kalnų dviračių varžybų akimirka
Kalnų dviračių varžybų organizatorių nuotr./Kalnų dviračių varžybų akimirka

J.Kvietkauskas yra MTBF vadovas bei federacijos organizuojamų varžybų trasų autorius. Elektrėnuose trasa nebus labai lengva, reikės įveikti stačias įkalnes ir nusileidimus, upelį ir smėlio atkarpas.

Sunkiausiose trasos vietose neturintiems varžybų patirties jis rekomendavo tiesiog stumtis dviratį, tokios atkarpos bus labai trumpos, o viename rate jų bus 4-6. Bus ir tokių sportininkų, kurie ir sunkiausias rato vietas įveiks nemažindami greičio. Beje, tokias komplikuotas vietas labiausiai mėgsta fotografai.

Tai tik pirmos MTBF sezono varžybos. Po jų bus balandžio 22 dienos varžybos vienoje vaizdingiausių ir smagiausių trasų Vilniuje aplink Žaliuosius ežerus.

Jau dabar galite registruotis į abejas varžybas paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius