-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas septintas Žemės gyventojas tiki greita pasaulio pabaiga

Beveik 15 proc. Žemės gyventojų tiki, kad pasaulio pabaiga ateis dar jiems gyviems esant, o 10 proc. mano, kad tai gali įvykti jau šiais metais, kai baigsis majų kalendorius, rodo nauja apklausa.
Religija
Religija / 123rf nuotr.

Paskutinė majų kalendoriaus, kuris apima maždaug 5 125 metus, diena yra 2012-ųjų gruodžio 21-oji.

„Ar galvotų, kad pabaiga ateis Dievo valia, ar dėl gamtinės katastrofos, ar dėl kokio nors politinio įvykio, ... kas septintas (žmogus) mano, kad ji ateis“, – sakė „Reuters“ užsakymu apklausą atlikusios kompanijos „Ipsos Global Public Affairs“ vadybininkė Keren Gottfried.

„Galbūt taip yra dėl to, kad žiniasklaidos priemonių dėmesys sutelktas į majų pranašystės, pagal kurią pasaulio pabaiga ateis mūsų kalendoriaus 2012 metais, interpretacijas“, – sakė ji ir pridūrė, kad kai kurie majų tyrinėtojai ginčija tokį aiškinimą.

Tyrimo metu buvo apklausti 16 262 žmonės iš daugiau kaip 20 valstybių. Greita pasaulio pabaiga tikinčių žmonių skaičius smarkiai kinta – nuo 6 proc. Prancūzijoje iki 22 proc. Turkijoje ir JAV.

Tik 7 proc. Belgijos ir 8 proc. Didžiosios Britanijos gyventojų baiminasi, kad pasaulio pabaiga ateis dar jų gyvenimo laiku.

Kas dešimtas pasaulio gyventojas sako, kad jį gąsdina ar bent jau nedidelį nerimą kelia pabaigos tikimybė 2012 metais. Daugiausia tokių žmonių yra Rusijoje ir Lenkijoje, o mažiausiai – Didžiojoje Britanijoje.

Pasak K.Gottfried, tikėti greita pabaiga labiau linkę mažesnį išsilavinimą ar mažesnes pajamas turintys žmonės, taip pat tie, kurių amžius nesiekia 35 metų.

Žmonės buvo apklausiami Kinijoje, Turkijoje, Rusijoje, Meksikoje, Pietų Korėjoje, Japonijoje, JAV, Argentinoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Kanadoje, Australijoje, Italijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Didžiojoje Britanijoje, Indonezijoje ir Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius