-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšiniui skirta 1 lito moneta gavo prestižinį apdovanojimą

Lietuvos banko išleista 1 Lt kolekcinė apyvartinė moneta, skirta krepšiniui, laimėjo vieno didžiausių pasaulyje kolekcinių monetų katalogo leidėjo Krause Publications (JAV) metų apdovanojimą. Šiais metais nominuotos 99 monetos iš įvairių pasaulio šalių.
Kolekcinė 1 lito moneta, skirta krepšiniui
Kolekcinė 1 lito moneta, skirta krepšiniui / Lietuvos banko nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

„Džiugu, kad ši moneta, skirta antrąja tautos religija vadinamam krepšiniui, padeda, kaip ir krepšinis, garsinti Lietuvos vardą pasaulyje. Tai jau ne pirmasis šios krepšiniui skirtos monetos apdovanojimas, ji jau buvo įvertinta kaip „Gražiausia metų moneta“ šiais metais Vienoje vykusioje Pasaulio monetų kalyklų direktorių asociacijos konferencijoje“, – sako Audrius Misevičius, Lietuvos banko valdybos narys, Pinigų kūrimo komisijos pirmininkas.

Krause Publications jau dvidešimt devynerius metus iš eilės įvairiose kategorijose skiria dešimt skirtingų nominacijų, jų nuomone, geriausioms pasaulyje kolekcinėms monetoms. Lietuvos banko moneta aukščiausio įvertinimo sulaukė „Perkamiausios monetos“ kategorijoje. Kitose kategorijose laimėjo Prancūzijoje, Austrijoje, Pietų Afrikoje, Kanadoje, Latvijoje, Lenkijoje, Mongolijoje, Kirgizijoje ir Olandijoje 2011 m. išleistos monetos. Apdovanojimus skiria tarptautinė komisija, sudaryta iš šios srities ekspertų: monetų kalyklų, centrinių bankų, muziejų, numizmatų organizacijų atstovų, žurnalistų. Nugalėtojams apdovanojimai bus įteikti 2013 m. vasario mėn. Berlyne.

2011 m. Lietuvoje vykusiam Europos krepšinio čempionatui skirtos kolekcinės apyvartinės monetos grafinį projektą sukūrė Liudas Parulskis, gipsinį modelį – Giedrius Paulauskis. Monetas iš vario ir nikelio lydinio nukaldino UAB Lietuvos monetų kalykla. Kartu buvo išleista ir 50 Lt auksinė kolekcinė moneta, skirta krepšiniui. Pastaroji moneta taip pat sulaukė tarptautinio pripažinimo – ji įvertinta kaip „Geriausia auksinė metų moneta“ 2012 m. Maskvoje surengtame proginių monetų konkurse „Monetų žvaigždynas“ (Coin Constellation).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius