Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje Beščadų kalnų stumbrės atsiveda daugiausiai palikuonių

Beščadų kalnų miškuose Lenkijoje stumbrai dauginasi greičiausiai. Šiemet laukiama, jog pasaulį išvys 25–30 jauniklių, rašo Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Stumbrai
Stumbrai / BFL nuotr.
Temos: 2 Kalnai Lenkija

Apie galimą stumbrų šeimos pagausėjimą liudija tas faktas, kad iš bandos pasitraukė stumbrės, kurios sulindo į brūzgynus lauktis savo palikuonių. Atvirose vietose jos pasirodys tik vasaros pabaigoje jau su kelių savaičių jaunikliais. Girininkai įspėja turistus, jog reikia vengti susidūrimo su mažyliais, kadangi juos seka rūpestingų motinų akys, kurios tuo laikotarpiu labai pavojingos.

Kasmet Beščadų stumbrų banda pasipildo 25–30 jauniklių, iš kurių pirmuosius metus išgyvena apie 20. Kiti tampa vilkų aukomis.

Tik 1963 metais į šį regioną atvežti stumbrai yra šių žvėrių Kaukazo regiono palikuoniai sukergti su zoologijos sodų ir privačių žvėrynų patelėmis. Šiuo metu Beščaduose gyvena dvi jų bandos – iš viso apie 300 stumbrų. Kituose Lenkijos regionuose ganosi Balstogės stumbrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius