Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maltos ordinas neįgalių jaunimą kviečia registruotis į tarptautinę stovyklą

2015 metais maltiečiai pripažinti draugiškiausia neįgaliesiems bendruomene Lietuvoje. Viena iš daugelio skirtų neįgaliesiems jų veiklų – kasmetinės kelionės į tarptautines Maltos ordino vasaros stovyklas neįgaliam jaunimui. Ne išimtis – ir šie metai – organizacija kviečia registruotis į stovyklą
Maltos ordinos vasaros stovykla neįgaliesiems
Maltos ordinos vasaros stovykla neįgaliesiems / Organizatorių nuotr.

Tokių stovyklų veikla prasidėjo 1984 m., kai jauni Maltos ordino savanoriai prisijungė prie kelių neįgalių jaunuolių, stengdamiesi sukurti jiems nepakartojamus įspūdžius atostogų metu. Nuo to laiko panašios stovyklos įvairiose Europos šalyse rengiamos jau 32 metus.

Maltos ordino tarptautinių vasaros stovyklų neįgaliam jaunimui tikslas – suteikti nepamirštamų patyrimų, nepriklausomai nuo jaunuolių kalbų, kultūrų, psichologinių ir architektūrinių ypatumų. Tai draugų susitikimas, kuriame visi yra lygūs, draugiški ir stengiasi vienas kitam padėti.

Neįgalus jaunimas čia gali patirti tai, ką įprastinėmis sąlygomis dėl negalios pasiekti būtų sunku. Tai sportiniai iššūkiai, kultūriniai vizitai, dvasinis atsinaujinimas. Stovyklų dalyviai ir padėjėjai praleidžia visą savaitę padėdami vieni kitiems ir kartu sudaro vieningą bendruomenę.

Jauni žmonės (18–35 metų) turi galimybę stovykloje dalyvauti įvairiose kultūrinėse ir integracinėse veiklose, praplečiančiose jų akiratį ir suteikiančiose nepakartojamų įspūdžių.

Šioje stovykloje dalyvauja neįgalieji, kurie stovyklos metu yra vadinami svečiais, ir juos lydintieji padėjėjai. Svečiai ir padėjėjai visą savaitę gyvena kartu, padeda vieni kitiems. Šita draugystė sukuria ypatingą ir unikalią atmosferą stovykloje.

Organizatorių nuotr./Maltos ordinos vasaros stovykla neįgaliesiems
Organizatorių nuotr./Maltos ordinos vasaros stovykla neįgaliesiems

Taip siekiama aktyvinti neįgaliųjų socialinę integraciją, skatinti skirtingų šalių neįgaliuosius vienijančių organizacijų bendradarbiavimą.

Tai puiki galimybė įgauti žinių apie skirtingų tautų kultūrą, pajusti artumą dvasinėje bendrystėje ir smagiai bei aktyviai praleisti laiką.

Stovykla – tai unikalus patyrimas tiems, kurie priversti didelę dalį savo laiko praleisti ligoninėse, reabilitacijos įstaigose ar įkalinti savo namuose tarp keturių sienų. Tai vieta, kurioje visi lygūs, kurioje nėra ribų ir suvaržymų, kurioje kiekvienas gali atskleisti save. Buvimas stovykloje jaunuoliams leidžia įveikti savo neįgalumo barjerus, patirti tai, ko jie niekur kitur negalėtų patirti.

„Maltiečių tarptautinių vasaros stovyklų neįgaliam jaunimui programos yra tikrai nepaprastos, – pasakoja Lietuvos maltiečių delegacijos vadovė savanorė Karolina Karpova. – Praeitais metais Prancūzijoje vykusios stovyklos dalyviams buvo surengtas povandeninis nardymas, žvejyba, Bretanės regiono maisto paruošimo mokymai, jie buvo mokomi Bretanės regiono šokių, buvo surengtas specialus prancūzų muzikos žvaigždės Alain Souchon koncertas, paplūdimio vakarėlis, stovykloje apsilankė cirkas. Neįgalieji plaukiojo laivais, tempė lynus, turėjo bendrą išvyką į Prancūzijos karo lakūnų bazę, turėjo galimybę pasimokyti, kaip gesinti gaisrus, pabendrauti su lakūnais, pamatė, kaip dirba specialiai apmokyti gelbėjimo šunys. Tai neįgaliesiems buvo nuostabus, gyvenimą keičiantis patyrimas. “

Buvimas stovykloje jaunuoliams leidžia įveikti savo neįgalumo barjerus, patirti tai, ko jie niekur kitur negalėtų patirti.

Šią vasarą rugpjūčio 13–20 dienomis daugiau kaip 500 neįgaliųjų ir jų padėjėjų iš viso pasaulio susirinks Lenkijoje „Radosna Nowina 2000” stovykloje netoli Krokuvos. Ši nuostabi vieta didingos Vistulos upės pakrantėje tomis dienomis taps neįgaliesiems ir jų pagalbininkams antraisiais namais.

Maltos ordino jaunimo neįgaliųjų stovyklos moto – „Visi už vieną, vienas už visus“.

Ši Aleksandro Diuma herojų trijų muškietininkų frazė pirmiausia išreiškia dėkingumą Prancūzijos maltiečiams, surengusiems 2015 m. neįgalaus jaunimo stovyklą Bretanėje. Ji visiems paliko nepamirštamų atsiminimų. Taip pat ji įkūnija solidarumą, brolybę ir vienybę – vertybes, kurios Lenkijos istorijoje ir dabar yra labai svarbios.

Stovyklos organizatoriai yra pasiruošę suteikti nepakartojamą patyrimą atvykstantiems svečiams, suteikti jiems jėgų ir vilties pasiekti savo svajones.

„Jaunuoliams su negalia kelionė į stovyklą gali tapti unikalia galimybe įveikti savo neįgalumo barjerus, įveikti vidines baimes, ištrūkti iš slogios vienatvės ir suvaržymų, – kalba Karolina . – Šiemet nutarėme norinčių važiuoti į stovyklą paieškoti po Lietuvą plačiau, suteikti šią nuostabią galimybę neįgaliems jaunuoliams, kurie niekada nėra panašiose stovyklose buvę. Kviečiame į Lietuvos delegaciją 7 neįgaliuosius nuo 18 iki 35 metų, o taip pat norinčius jiems padėti savanorius.”

Daugiau informacijos dalyviams – čiapadejėjams – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius