-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Masinio ėjimo renginio dalyviai stebino noru dalyvauti bet kokiu oru

Pirmosios Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybos“ metuose organizuojamos balandžio pabaigoje dėl oro – kad dalyviams būtų šilta ir gera. Balandžio 22 dieną Vilniuje vykusį ėjimo renginį pasitiko vėsūs ir lietingi pavasariniai orai.
Ėjimo varžybos
Ėjimo varžybos / Organizatorių nuotr.

Renginyje mineraliniu vandeniu dalyvius vaišinę „Fuldataler“ atstovai stebėjosi žmonių optimistišku nusiteikimu ir pasiryžimu dalyvauti renginyje net ir tokiomis sąlygomis. Didžioji dalis dalyvių susirinko pakankamai anksti, bendravo su kitais ėjimo entuziastais, džiaugėsi renginiu.

„Dieną prieš renginį matėme, kad į mūsų nemokamas Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybas“ užsiregistravo beveik 5 000 žmonių. Kai renginio ryte pamatėme koks oras, manėme, kad pas mus ateis tik koks tūkstantis pačių stipriausių, – pasakojo renginio organizatorė Vlada Musvydaitė. – Vis dėlto žmonių buvo labai daug ir jie buvo puikiai nusiteikę. Mums, organizatoriams, oras labai trukdė ruoštis, tačiau dalyviai, įveikę trasą, tvirtino, kad oras tiesiog puikus!”

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Ėjimo varžybos“
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Ėjimo varžybos“

Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ trasos ilgis – 15 000 žingsnių arba apie 10,5 km. Tai – ne menkas iššūkis žmogaus organizmui. Kūnas, atiduodamas energiją einant, ypač kopiant į kalnelius, išprakaituoja skysčius. Pavyzdžiui, vidutinio sudėjimo ėjikas, įveikęs 10 km, išprakaituoja apie 10 proc. savo skysčių. Žmogus su viršsvoriu – apie 20 proc.

Mitybos specialistai pataria prieš ėjimą ar bėgimą išgerti 7-8 ml vandens vienam žmogaus masės kilogramui. Po fizinio krūvio – 10 ml kilogramui.

Pavyzdžiui, jei žmogus sveria 70 kg, apytiksliai prieš fizinį krūvį jam reikėtų išgerti apie 0,5 l vandens, po fizinio krūvio – dar apie 700 ml.

Organizatorių nuotr. / Ėjimo varžybos
Organizatorių nuotr. / Ėjimo varžybos

Prieš startuojant Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybų“ trasoje, nuėjus 5 000 ir 10 000 žingsnių bei finišavus, dalyviai buvo skatinami atkurti savo kūno skysčių balansą pasivaišinant mineraliniu vandeniu. Didžioji dalis dalyvių rinkosi negazuotą mineralinį vandenį, tačiau buvo nemažai prašančiųjų gazuoto – jie minėjo, kad toks vanduo tiesiog skanesnis.

Organizatorių nuotr. / Ėjimo varžybos
Organizatorių nuotr. / Ėjimo varžybos

Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybose“ pirmų vietų nėra, tačiau visi dalyviai apdovanojami rankų darbo medaliais, taip pat įteikiami prizai masiškiausioms komandoms. Dalyvavimas laisvos formos – galima eiti ir su šiaurietiško ėjimo lazdomis, ir be jų, galima greitojo ėjimo stiliumi ir paprastai – kasdieniškai. Daugiau informacijos apie renginį.

Pernai Kaune ėjikai apsilankė Pažaislyje, šiemet planuojama trasa Panemunės šile. Nemokama registracija jau startavo.

Organizatorių nuotr. / Ėjimo varžybos
Organizatorių nuotr. / Ėjimo varžybos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius