-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailui Chodorkovskiui skirta estų kompozitoriaus simfonija pretenduoja į „Grammy“

Estų kompozitoriaus Arvo Parto sukurta 4-oji simfonija „Los Andželas“ nominuota prestižiniam muzikos apdovanojimui „Grammy“.
Michailas Chodorkovskis teisme
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, simfonija pretenduoja į apdovanojimą geriausios klasikinės šiuolaikinės kompozicijos kategorijoje.

M.Chodorkovskio spaudos centro duomenimis, „Grammy“ apdovanojimų teikimo ceremonijoje Los Andžele bus ir buvusio „Jukos“ vadovo sūnus.

A.Partas savo tinklalapyje paskelbtame pranešime nurodė, kad šia simfonija siekia parodyti solidarumą su M.Chodorkovskiu ir kitais Rusijoje neteisingai kalinamais žmonėmis.

M.Chodorkovskiui, kuris kadaise buvo turtingiausias žmogus Rusijoje, 2005-aisiais už sukčiavimą ir mokesčių vengimą buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus.

Gruodį antroje baudžiamojoje byloje dėl naftos grobimo ir pinigų plovimo teismas pratęsė įkalinimą dar šešeriems metams.

Verslininko šalininkai sako, kad jis buvo nubaustas už mėginimą mesti iššūkį buvusio Rusijos prezidento Vladimiro Putino politinei galiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius