-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minint Kultūros dieną apdovanoti sostinės menininkai

Ketvirtadienį, minint pasaulinę Kultūros dieną, Vilniaus rotušėje už išskirtinius nuopelnus Vilniaus miesto kultūrai Barboros Radvilaitės medalis įteiktas rašytojai, literatūrologei, daugybės publikacijų, knygų, vadovėlių autorei, profesorei Viktorijai Daujotytei-Pakerienei ir Žygimanto Augusto medalis – vienam žymiausių Lietuvos režisierių, Meno forto vadovui, pelniusiam daugybės mūsų krašto ir užsienio šalių apdovanojimų, Eimuntui Nekrošiui.
Apdovanoti sostinės menininkai
Apdovanoti sostinės menininkai / Vilniaus savivaldybės nuotr.

„Miestas ir kultūra dar Antikoje tapo sinonimais, savita dvasinio gyvenimo forma, kurios negalima skaidyti ar išskirti. Šiandien Vilnius neįsivaizduojamas be kultūros. Kalbu apie tikrąją kultūrą, kuri išlaiko kasdieninio triukšmo ir laiko išbandymus. Būtent tokią mūsų miesto kultūrą kuriate Jūs. Jūsų dėka Vilnius yra Europos kultūros žemėlapyje. Jūs kuriate mūsų miestui, garsinate jį ir, svarbiausia, – apgaubiate ypatinga dvasia. O ji veikia netgi tuos, kurie to nepastebi. Esame dėkingi, kad jūs šia savo dovana pasidalinate su visu miestu, Lietuva ir pasauliu“, – sveikindamas miesto kultūros ir meno šviesuolius, sakė sostinės meras Vilius Navickas.

Šie skambūs iškiliais istorinių asmenybių vardais pavadinti apdovanojimai, įsteigti 2000 m. Vilniaus miesto Savivaldybės tarybos ir skirti meno ir kultūros žmonėms, kurių veikla per dešimtmetį praturtina mūsų miestą ir suteikia jam daugiausiai išskirtinių spalvų ir atspalvių, teigiama pranešime spaudai.

Aukso medaliais „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ šią popietę taip pat pagerbti ir apdovanoti: architektai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai, poetas, prozininkas ir vertėjas Algimantas Baltakis, aktorius, režisierius Antanas Šurna, vienas žymiausių Lietuvos chorinio meno atstovų Lionginas Abarius, „Lėlės“ teatro režisierius, scenografas Vitalijus Mazūras, dailininkas, visą gyvenimą tapęs tik Vilnių, Aloyzas Stasiulevičius, fotografas, ne vieną fotografijų ciklą apie Vilnių sukūręs, Stanislovas Žvirgždas.

Sidabro medaliai „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ įteikti Marijos ir Jurgio Šlapelių namų muziejaus direktorei, mokslininkei, pedagogei Almai Gudjonytei ir Vilniaus miesto savivaldybės Centrinės bibliotekos informacinio sektoriaus vedėjai Zitai Bielinienei.

Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“ choro meno vadovui ir vyriausiam dirigentui Vaclovui Augustinui įteiktas atminimo ženklas „Už nuopelnus Vilniaus savivaldai“.

Be šių garbingų apdovanojimų, už Vilniaus įamžinimą meno kūriniuose dailininkui Mindaugui Skudučiui ir už naujus muzikinius projektus kompozitoriui Algirdui Martinaičiui buvo įteiktos mero premijos.

Šį vakarą Kultūros dienos proga Vilniaus Kongresų rūmuose vyks koncertas, kuriame dalyvaus Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis ir Kauno bigbendo orkestrai, muzikantai Petras Vyšniauskas, Vytautas Grubliauskas, dainininkės Evelina Sašenko, Vita Rusaitytė, Vinny Mestina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius