Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai įrodė, kad kelionės laiku yra neįmanomos

Honkongo Technologijų ir mokslo universiteto fizikai įrodė, kad jokia mašina ar įrenginys niekada neįgyvendins žmonijos svajonės keliauti laiku, kadangi tai tiesiog yra neįmanoma.
Kelionė laiku
Kelionė laiku / Kadras iš „YouTube“

Ir problema nėra ta, kad dar nėra išrasta technologija, kuri tai įgyvendintų. Kelionės laiku tiesiog prieštarauja fiziniams visatos dėsniams, skelbia „Los Angeles Times“.

Gali pasirodyti, kad kelionės laiku visuomet buvo tik žmonių fantazijos vaisius, tačiau prieš dešimtmetį kai kurie mokslininkai buvo pradėję tikėti, kad teoriškai tai gali būti įmanoma, jei pavyktų kokiai nors dalelei suteikti didesnį negu šviesos greitį. Egzistuojant šiai idėjai išliko ir kelionių laiku galimybė.

Tačiau dabar šios viltys galutinai žlugo fizikos specialistams nustačius, kad didžiausias greitis, kurį gali pasiekti vienas fotonas, yra šviesos greitis. Tai tarsi visatos padiktuota riba.

„Tyrimų rezultatai papildė mūsų žinias apie fotonų judėjimą. Jie taip pat patvirtino, kad viršutinė greičio riba, kuria gali keliauti informacija, yra šviesos greitis“, – teigė tyrimą atlikusios fizikų komandos vadovas Shengwangas Du.

„Įrodydami, kad vienas fotonas negali keliauti greičiau negu šviesos greičiu, mūsų tyrimų rezultatai nutraukia ginčus apie tikrąjį informacijos, kurią gabena vienas fotonas, greitį“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius