Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mokslininkai: laimės pojūtis dažnai būna žalingas

Laimė ar netgi jos siekimas gali pakenkti psichikai ir net sutrumpinti gyvenimo trukmę, teigia mokslininkai. Tai – JAV Jeilio ir Denverio bei Jeruzalės universitetų specialistų bendro tyrimo išvados.
Šypsena
Šypsena / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Mokslininkai teigia, kad atlikti tyrimai rodo, jog žmonės, kuriuos vaikystėje apibūdindavo kaip linksmus ir nerūpestingus, vidutiniškai gyvena trumpiau nei jų ne tokie laimingi bendraamžiai. Mokslininkai teigia, kad didelis laimės pojūtis verčia žmones elgtis neatsargiau, daugiau rizikuoti, griebtis neapgalvotų dalykų, o tai trumpina gyvenimo trukmę.

Mokslininkai teigia, kad žalą daro ir knygos, kaip tapti laimingu. Skaitytojai prisirenka informacijos ir karštligiškai ima siekti laimės, dažniausiai tokie bandymai baigiasi nesėkme, ir žmonės ima jaustis dar blogiau.

Specialistai sako, kad laimės jausmas sukelia ir diskomfortą – dažnai jį tenka kiek „prigesinti“, kad nenuliūdintum savo nelaimingesnių draugų. Be to, laimės pojūtis mažina kūrybinį mąstymą.

Mokslininkai rekomenduoja – nustokite jaudintis dėl to, kad jūs privalote būti laimingi, ir būtent tai atneš jums tikrąją laimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius