Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motinystė padidina draugų skaičių maždaug 8 bičiuliais

Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad motinystė padeda bendrauti. Paaiškėjo, kad ką tik pagimdžiusios moterys išplečia savo draugų ratą vidutiniškai 8 žmonėmis.
Motinystė
Motinystė / A. Ufarto/ BFL nuotr.

Pusė apklaustų motinų sakė, kad po gimdymo jos nustojo bendrauti su keletu ankstesnio gyvenimo draugų ir draugių, tačiau įgijo kur kas daugiau naujų bičiulių, rašo telegraph.co.uk.

Vėžiu sergančiais vaikais besirūpinančio labdaros fondo „CLIC Sargent“, kuris apklausė 4 tūkst. mamų, atstovė Katie Barlow pasakojo, kad „Vaikų turėjimas pakeičia gyvenimą“.

Apklausos duomenimis, mamų draugų ir draugių skaičius staigiai išauga maždaug mėnuo po gimdymo.„Besilaukiančioms mamytėms gali būti baugu, kad jos praras ryšį su savo bičiulėmis ir bičiuliais. Tačiau mūsų apklausa parodė, kad po gimdymo jos įgyja kur kas daugiau draugų, kuriuos mato kur kas dažniau. Jeigu dar daugiau draugų įsilieja į tavo gyvenimą, kodėl gi nesurengus rytinės kavutės ar mergaičių vakarėlio ir nesukvietus visų bičiulių?“  – klausė K.Barlow.

Apklausos duomenimis, mamų draugų ir draugių skaičius staigiai išauga maždaug mėnuo po gimdymo. Tuo tarpu ankstesnio gyvenimo bičiulės dažnai lieka nuošalyje. Du trečdaliai apklaustų mamų laikosi nuomonės, kad senosios draugės iš mokyklos ar universiteto nelabai gali joms padėti naujame gyvenimo etape. Šešios iš dešimties mano, kad kitos mamos geriau supranta jų mąstymą ir elgesį joms tapus mamomis. 

40 proc. apklaustųju bijojo, kad bus socialiai izoliuotos po gimdymo. Beveik pusė jų aktyviai prisijungė prie įvairios labdaringos ar visuomeninės veiklos ir tai padėjo susipažinti su naujais žmonėmis.  

Remiantis tyrimu, daugiausiai galimybių sutikti naujų bičiulių jaunosios mamos turi: 

1.Mokyklos žaidimų aikštelėje
2.Mamos ir vaiko grupėse
3.Vaikų darželiuose
4.Labdaros pusryčiuose
5.Būreliuose būsimoms mamoms
6.Mokykloje organizuojamuose pasirodymuose ir koncertuose
7.Sporto salėse
8.Bažnyčioje
9.Kaimų visuomeniniuose pastatuose
10.Labdaros renginiuose 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius