-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidoje – tarptautinis Europos bendradarbiavimo bėgimas

2007–2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programa kviečia įveikti penkis Europos bendradarbiavimo kilometrus tradiciniame Nidos pusės maratono bėgime. Tai – galimybė nugalėti save, sužinoti apie bendrus trijų šalių projektus ir gauti dovanų.
Nida
Nida / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

15-us metus vykstantis Nidos pusės maratono bėgimas pristato jau trečius metus visoje Europoje švenčiamą Europos bendradarbiavimo dieną. Visą rugsėjį nuo Suomijos iki Kipro vyksta dešimtys renginių, pristatančių bendradarbiavimo per sieną programas, kurios sudaro galimybes kaimyninių šalių organizacijoms įgyvendinti bendrus projektus.

Per 2007 – 2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą yra įgyvendinama 60 projektų ekologijos, verslumo, turizmo, kultūros, švietimo ir sveikatos apsaugos srityse. Jiems skirtas 124 mln. eurų Europos Sąjungos finansavimas.

Dalyvauti iššūkyje kviečiami visi Lietuvos ir kaimyninių šalių gyventojai, norintys palenktyniauti su varžovais ir savimi pačiais bei tapti visoje Europoje švenčiamos Europos bendradarbiavimo dienos dalimi.

Rugsėjo 27 d. Nidoje bus galima susipažinti su bendrais lietuvių, lenkų ir rusų pasiekimais puoselėjant sveiką gyvenseną ir sudarant pasienio regionų gyventojams galimybes sportuoti. Bus pristatyta naujoji universali Palangos sporto arena, rekonstruoti stadionai Šilalėje ir Jurbarke bei sporto aikštynas Pagėgiuose. Atvykusieji sužinos ir apie bendras lietuvių, lenkų ir rusų sporto treniruotes, varžybas bei festivalius. O palaikantieji Nidos pusės maratono bėgimo dalyvius galės patys sudalyvauti sportiniuose žaidimuose, kol jų artimieji varžysis trasoje.

Pirmasis 5,4 km ilgio ratas Nidos pusės maratono bėgime yra pavadintas Europos bendradarbiavimo bėgimu. Registruotis ir dalyvauti šiame iššūkyje kviečiami visi Lietuvos ir kaimyninių šalių gyventojai, norintys palenktyniauti su varžovais ir savimi pačiais bei tapti visoje Europoje švenčiamos Europos bendradarbiavimo dienos dalimi. Bėgti jau užsiregistravo virš šimto dalyvių iš Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Latvijos.

Kiekvienas Europos bendradarbiavimo bėgimo dalyvis bus apdovanotas bėgiko rinkiniu bei Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos atminimo dovanomis. Prizus gaus ir greičiausiai distanciją įveikę žurnalistai!

Bėgimo startas Nidos centre bus duotas rugsėjo 27 d. (šeštadienį), 11:00 val. Registracija: www.nidospusemaratono.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius