Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Niujorko aukcione prancūzų impresionisto Matisse'o skulptūra parduota už rekordinę sumą

Menininko Henri Matisse'o kurta didelė bronzinė skulptūra, vaizduojanti moterį iš nugaros, trečiadienį buvo parduota už beveik 49 mln. JAV dolerių viename Niujorko aukcione ir nustatė naują prancūzų impresionistų darbų rekordą.
Menininko Henri Matisseo sukurta skulptūra
Menininko Henri Matisse'o kurta skulptūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

189 centimetrų aukščio skulptūra „Nugara IV“ („Nu de dos, 4 etat“) sulaukė didelio populiarumo aukcionų namuose „Christie's“ vykusiame renginyje.

Ji buvo parduota kitą dieną po to, kai plaktuko dūžis aukcionų namuose „Sotheby's“ paskelbė italų menininko Amedeo Modigliani nutapyto paveikslo pardavimą už rekordinę 69 mln. dolerių (169,8 mln. litų) sumą.

Prognozuota, kad H.Matisse'o kūrinys bus parduotas už 25–35 mln. dolerių, tačiau įsiplieskus kainos siūlytojų karui skulptūros kaina pakilo iki 48 802 500 dolerių (120,1 mln. litų).

„Christie's“ šį aukcioną vadino nepaprastu.

„Christie's“ aukcione rekordine suma taip pat buvo įvertintas ispanų tapytojo Juano Griso kubizmo stiliaus drobė „Smuikas ir gitara“ („Violon et guitare“), parduotas už 28,6 mln. dolerių (70,4 mln. litų), nors tikėtasi, kad už jį bus sumokėta 18–25 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius