Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo vėžio mirštantis australas parašė 10 patarimų, kaip gyventi ir nebijoti mirties

Vėžiu sergantis australas Denisas Wrightas, kuriam medikai jau kelis kartus buvo numatę mirtį, parašė 10 patarimų, kaip laimingai gyventi.
Denisas Wrightas
Denisas Wrightas / Nuotr. iš tinklaraščio

Neseniai D.Wrightas atšventė savo 66-ąjį gimtadienį. Tačiau nuo 2009 metų, kai jam buvo nustatyta piktybinė vėžio forma, jam nuolatos tenka grumtis su šia liga, o medikų diagnozės buvo negailestingos. 

Nepaisant to, vyro gyvenimas nesustojo. Jau po baisios žinios jis vedė mylimą moterį, kuri rūpinasi juo.  

Šiuo metu vyras nežino, kiek jam liko gyventi – mirtis gali ateiti bet kurią dieną. Šis vyras rašo tinklaraštį, kuriame apmąsto tai, kas vyksta su juo dabar. Jį skaito apie 250 tūkst. žmonių visame pasaulyje. 

Jis taip pat davė 10 patarimų, kaip gyventi:

1. Neeikvokite savo gyvenimo darbui, kurio nekenčiate. Gyvenimas per trumpas, kad gyventumėte tik vakarais ir savaitgaliais.

2.  Jeigu jūsų gyvenime nutinka kažkas blogo, ko negalite įveikti, pamėginkite prisitaikyti prie to. Mušti galva į sieną – betikslis reikalas. 

3.  Jeigu jums atrodo, kad galite kažką pakeisti, mėginkite tai padaryti, stenkitės tai įvykdyti įvairiais būdais. Stenkitės suprasti problemos esmę ir tada žinosite, kaip ją galima išspręsti.

4. Nėra „gerų“ ir „blogų“ sprendimų. Jei jūs padarėte kažką, kas, jūsų nuomone, yra neteisinga, pasimokykite iš to, kad kitą kartą pasielgtumėte teisingai. Jūs juk nežinote, kaip galiausiai viskas pasisuks, tad sėdėti ir liūdėti – tuščias laiko gaišimas.

5. Nesigailėkite dėl praeities – jūs vis tiek negalite jos pakeisti. Gyvenkite dabar. Tačiau gyvenkite ne viena akimirka, ji pernelyg trumpa. Dabar – nedidelis laiko tarpas, kuriame telpa šiek tiek praeities, šiek tiek dabarties ir šiek tiek ateities.

6.Paprašykite atleidimo žmogaus, kurį, jūsų nuomone, galėjote įskaudinti. Jūs nesate tobulas, net nemėginkite apsimesti, tiesiog pripažinkite atsakomybę už kažkieno kančią.

7.Būkite kaip įmanoma atviresnis įvairioms idėjoms. Neatmeskite jokių  galimybių.

8.Pasistenkite niekada neprarasti humoro jausmo, nors, žinoma, ne visuomet tai yra įmanoma.

9.Carpe Diem... Arba, kitais žodžiais tariant, gaudykite akimirką!

10. Nebijokite mirties. Jeigu bijosite mirties ne daugiau nei tai yra būtina, jūsų neišgąsdins daugiau niekas, ką gali iškrėsti gyvenimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius