-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje duris atvėrė „kačių kavinė“

Paryžiuje šeštadienį atsidarė pirmoji Prancūzijoje „kačių kavinė“, kurios lankytojai galės tiesiogiai bendrauti su devyniomis katėmis, paimtomis iš gyvūnų prieglaudos.
Katė
Katė / sxc.hu nuotr.
Temos: 2 Kavinė Prancūzija

Tokios kavinės populiarios Tokijuje, kur jų jau įkurta dešimtys. Tokiose įstaigose lankytojai, neturintys galimybių laikyti gyvūnų namuose, gali pasimėgauti kokio nors karšto gėrimo puodeliu, laikydami ant kelių įsitaisiusią murkiančią katę.

Stilingame Paryžiaus Marė rajone naująją kavinę „Cafe des Chats“ atidariusi Margaux Gandelon sakė, kad ten „dirba“ kruopščiai atrinktos itin draugiškos katės. Savininkė pažymėjo jos didžiausi prioritetai yra higiena ir gyvūnų gerovė.

„Mano katės yra laisvos dieną ir naktį“, – aiškino ji.

Strasbūre gyvenanti Cindy Engel aplankė šią kavinę per pristatymą, surengtą dar prieš ją oficialiai atidarant.

31 metų moteris sveikino šį sumanymą, sakydama, kad tokia kavinė skatina ją bendrauti su kitais žmonėmis, o ne sutelkti dėmesį į elektroninius prietaisus.

„Katės mums leidžia nebūti visą laiką prisirišusiems prie savo mobiliųjų telefonų. Dar daugiau – jos kuria socialinius ryšius, – sakė ji. – Užuot spausdinę savo kompiuteriais, gerdami kavą mes kalbamės apie kates su savo kaimynais.“

Tačiau ši idėja patiko ne visiems.

„Įspūdis geras, bet valgyti su katėmis – ne man“, – sakė Edwardas Chrismars'as, pridūręs, kad apsilankė kavinėje tik dėl norėdamas pamaloninti savo draugę.

„Kai jos tupi ant sofos – viskas gerai. Tačiau nereikia leisti joms užšokti ant stalo arba ėsti iš mano lėkštės. Tai nehigieniška“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius