Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasitikėjimas savimi. Kaip jį stiprinti?

Norite sustiprinti pasitikėjimą savimi? Siūlome keletą vertingų patarimų. Tik norime perspėti, kad teoriją reikia naudoti praktikoje. Priešingu atveju tik tuščiai gaišite laiką, skaitydami šį straipsnį.
Žmogus, kupinas pasitikėjimo savimi
Žmogus, kupinas pasitikėjimo savimi / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Laikysena

Išvaizda. Įsigykite madingų drabužių ir aksesuarų, apsilankykite pas gerą plaukų stilistą, rinkitės aukštos kokybės kosmetiką. Atminkite, kad harmoninga asmenybė rūpinasi ne tiek vidumi, bet ir išore.

Laikysena. Susikūprinę žmonės visada atrodo nepasitikintys savimi. Stenkitės nuolatos tobulinti savo laikyseną: sportuokite, lankykite jogos užsiėmimus, šokius.

Sveika gyvensena. Sportuokite, sureguliuokite mitybą, rūpinkitės sveikata. Sveiki žmonės spinduliuoja energija ir optimizmu, o tai žavi aplinkinius.

Pagyros. Kasdien pagirkite save už pasiekimus. Net už mažiausius. Ir nuolatos sau priminkite, kad esate ypatingas. Rekomenduojame įsigyti PASIEKIMŲ KNYGELĘ ir į ją susirašyti visus savo laimėjimus. Ir nepamirškite karts nuo karto ją paskaityti!

Pasisakykite. Visuose pokalbiuose stenkitės pareikšti savo nuomonę. Tai stiprins tikėjimą savimi. Tuo atveju, jeigu didžiojoje dalyje pokalbių kukliai tylėsite, vis labiau nuvertinsite save.

Tobulėkite. Nuolatos atnaujinkite profesines žinias, domėkitės pasaulio įvykiais, išbandykite naujoves, bendraukite su įdomiais žmonėmis, skaitykite knygas. Jeigu visapusiškai tobulėsite, aplinkiniai jumis žavėsis.

Veikite. Galima tik svajoti ir ... nepasiryžti įgyvendinti savųjų sumanymų. Dabar pat užsibrėžkite realius tikslus ir jų siekite. Tada, kai gausite tai, ko norite, dar labiau tikėsite savimi.

Darykite tai, ką mokate geriausiai. Visi mes turime stiprių ir silpnų pusių. Stenkitės maksimaliai išnaudoti talentus ir nuolatos juos tobulinkite. Kiškite nosį ten, kur galite sušukti – „Aš kiečiausias!!!“ Tai galioja viskam – darbui, mokslui, laisvalaikiui.

Pavyzdys. Savo aplinkoje suraskite savimi pasitikinčių žmonių, kuriais žavitės, ir stenkitės kopijuoti jų elgesį. Susidraugaukite su jais. Tegul jie tampa jūsų mokytojais. Patikėkite – jei jus sups sėkmingi, entuziastingi, mylintys save ir kitus žmonės, nepajusite, kaip tapsite tokiais pačiais.

Meilė kitiems. Nuo šiol dovanokite aplinkiniams meilę. Jei girsite žmones ir nuoširdžiai jais rūpinsitės, šie atsakys tuo pačiu. Tai sustiprins pasitikėjimą savimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius