Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pelės įsirengė urvą ant policininko darbo stalo

Londono dezinfekcijos tarnybos darbuotojai gavo iškvietimą atvykti į policijos biurą, mat ant netvarkingo vieno pareigūno stalo apsigyveno pelės.
Tarp 1700 gyvūnų pareigūnai aptiko ir 300 pelių.
Tarp 1700 gyvūnų pareigūnai aptiko ir 300 pelių. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kenkėjų naikintojai buvo pakviesti į Keningstone, pietų Londone, įsikūrusį metropoliteno policijos padalinį, kuriuo naudojasi ginklų ir technologijų ekspertai. Jiems buvo pranešta, kad pastate „pilna pelių“, skelbia telegraph.co.uk.

Remiantis vidinėmis policijos ataskaitomis, pelių šeima netgi įsirengė urvą ant vieno policininko darbo stalo, po krūva popierinių dokumentų. 

Po šio incidento darbuotojams buvo priminta apie „švaraus darbo stalo politiką“, t. y. kad pasibaigus darbo dienai privalu nuo stalo nukraustyti visus daiktus, kad savo darbą galėtų atlikti valytojai.

Londono policininkai yra prašę jų patalpose išnaikinti ne tik įvairius graužikus, bet ir žąsis.„Imtasi veiksmų pašalinti peles iš patalpų ir nuo to laiko niekas jų nepastebėjo“,  – skelbia policijos raportas. 

Metropoliteno policijos atstovė spaudai pranešė, kad pelės „popierinį urvelį“ ant policininko stalo pasigamino iš dokumentų, „nesusijusių su operatyvine medžiaga“.   

„Kai kurie stalai buvo tokie netvarkingi, kad nesuvokiama, kaip kas nors ten galėjo ką nors rasti. Tai pasiekė viršūnę, kai ant stalų radosi pelių išmatų. Visi suprato, jog pats laikas ką nors daryti. Tada  vienas vaikinas ant savo stalo rado popierinį pelių urvą. Galima sakyti, jis buvo šiek tiek sutrikęs“,  – pasakojo vienas pareigūnas.  

Lambeto, t. y. Londono dalies, kur įsikūrusios minėtos policijos patalpos, pareigūnai iš viso pernai išleido daugiau nei 25 tūkst. svarų (96 tūkst.  Lt) parazitų naikinimui, taip pat 4299 svarus (apie 16,5 tūkst. Lt) – kad atsikratytų „nepageidaujamų paukščių“ ir dar 12 018 svarų (46,1 tūkst. Lt) sumokėjo už graužikų ir žinduolių naikinimą.

Be kitų išlaidų, 108 svarai (414,7 Lt) skirti „atsikratyti žąsų“, tiesa, policijos atstovai apie šį konkretų atvejį negalėjo pasakyti nieko daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius