-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje vaikų paleisti balionai palaikyti Pchenjano šnipų parašiutais

Pietų Korėjoje dėl vieno darželio vaikų paleistų žaislinių balionų buvo mobilizuotos saugumo pajėgos, penktadienį pranešė Seulo gynybos ministerija.
Pietų Korėjos pareigūnas
Pietų Korėjos pareigūnas / „Scanpix“ nuotr.

Neslūgstant karo įtampai su Šiaurės Korėja specialusis karių ir policijos būrys ketvirtadienį paryčiais buvo pasiųstas į žvalgybą, kai vienas Ansano miesto, esančio už 35 kilometrų į pietvakarius nuo Seulo, gyventojas pranešė ankstesnį vakarą pastebėjęs 40–50 į parašiutus panašių skraidančių objektų, kurie nusileido ant vieno kalno.

Vėliau paaiškėjo, kad tie objektai buvo balionai, paleisti iš netoliese esančio vaikų darželio, Gynybos ministerijos atstovas spaudai sakė naujienų agentūrai AFP.

Anksčiau šį mėnesį Pietų Korėjoje taip pat buvo paskelbta sustiprinta parengtis po vieno sprogimo Jonpjongo saloje, esančioje netoli jūrinės sienos su Šiaurės Korėja, taip pat salos pakrantėje radus nardymo kostiumą.

Kariškiams ir policijai atlikus bendrą tyrimą nustatyti, kad nardymo kostiumą buvo palikęs vienas žvejys, o birželio 7 dieną driokstelėjęs sprogimas nebuvo įtartinas.

Valstybės kontrolieriai griežtai kritikavo Pietų Korėjos karinių pajėgų vadus dėl netinkamo atsako į Seulo karo laivo nuskandinimo prie ginčijamos jūrinės sienos kovo 26 dieną, kai žuvo 46 jūreiviai.

Inspektoriai rekomendavo nubausti 13 generolų, dešimt žemesnio rango karininkų ir du civilius Gynybos ministerijos pareigūnus. Taip pat atsistatydino šalies karinių pajėgų vyriausiasis vadas Lee Sang–Eui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius