-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungės jaunuolių projektas – krepšinio kamuolio skrydis per Lietuvą – pradėtas pirmadienį

Dvi savaites atkakliai dirbę su nauju projektu „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“(KSSL), rugpjūčio 24 dieną mes, plungiškiai, sėdome į automobilį ir patraukėme į pirmąją kelionę.
Projekto „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ akimirka
Projekto „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Po idėjos kurti tokį projektą, ėmėmės jį įgyvendinti. „KSSL“ vadovas Modestas subūrė šešių žmonių komandą. Kasdien rinkomės į kabinetą, kur prabūdavome apie septynias valandas: skambinome savivaldybėms, ieškojome partnerių, kontaktavome su prezidente Dalia Grybauskaite, LKF bei kitais šalies vadovais.

Šiandien, po ilgo bei įtempto darbo, galime teigti – mums pavyko. Telefono skambučiai netilo ištisą savaitę, elektroninio pašto dėžutę tikrinome kas keletą minučių, o kokie džiaugsmingi šūksniai aidėdavo patalpose, kai gaudavome gerų naujienų!

Žinoma, komandoje pasitaikydavo ir pykčių, ir rimtesnių replikų, ir ginčų, ir klaidų, kurias dabar prisimename su šypsena, ir vis dar vienas kitą patraukiame dėl to per dantį. Tačiau nėra namų be dūmų, tiesa?

Organizatorių nuotr./Projekto „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ akimirka

Šį rytą mes buvome išlydėti prie Plungės Mykolo Oginskio rūmų.

Atvykę radome būrį jaunų, vietinių krepšininkų, o kamuolio perdavimą atliko miesto meras Audrius Klišonis.

Išklausę palinkėjimų bei sugėrę puikią nuotaiką, sėdome į automobilį ir pradėjome savo kelionę po Lietuvą.

Pirmiausia, sustojome Telšiuose, kur mus pasitiko nuostabūs savanoriai, susirinkę iš pačių įvairiausių pasaulio valstybių. Visą filmavimo laiką negalėjome sulaikyti šypsenų, kurios papuošdavo mūsų veidus jau vien nuo geros miesto atstovų nuotaikos.

Deja, pasisvečiuoti ilgiau negalėjome – laukė kelias į Šiaulius. Čia mūsų laukė gausybė miesto talentų: grupė „Ritmas kitaip“, šokėjos, Lietuvos krepšinio rinktinės narė Kamilė Nacickaitė, treneris ir skautas Vaidas Pauliukaitis.

Atlikę savo darbą bei trumpai pabendravę, vėl patraukėme į kelionę bei išlipome sekančioje stotelėje – Pakruojyje. Organizatoriai mus pakvietė filmuotis Pakruojo dvaro kieme, o dalyviais tapo trys jauni, 8 – 10 metų, krepšininkai, karate čempionai, futbolininkas, patyręs bėgikas bei ekstremalų gyvenimą mėgstanti dviratininkė. Mūsų komanda liko sužavėta miesto organizuotumu bei mus pasitikusia šilta atmosfera.

Įkūrėjas trumpai, bet išsamiai papasakojo viską, ką privalome žinoti apie krepšinį, leido palaikyti auksinius medalius, žymių krepšininkų sportbačius, netgi suteikė galimybę pasimatuoti geriausių žaidėjų aprangas!

Vėliau traukėme į Joniškį, kur gavome kvietimą apsilankyti Leono Karaliūno krepšinio muziejuje. Švelniai tariant – patekome į rojų.

Įkūrėjas trumpai, bet išsamiai papasakojo viską, ką privalome žinoti apie krepšinį, leido palaikyti auksinius medalius, žymių krepšininkų sportbačius, netgi suteikė galimybę pasimatuoti geriausių žaidėjų aprangas! Kamuolio skrydį atliko Joniškio krepšinio komandos žaidėjas Žilvinas Petraitis, turėdamas žavių šokėjų palaikymą.

Akmenėje mūsų laukė būrys vietinių krepšininkų, su kuriais maloniai pabendravome, operatyviai nufilmavome kamuolio skrydį bei iškeliavome į Mažeikius. O štai šiame mieste mūsų laukė didelė staigmena – mažeikiškiai parodė, jog yra nuostabūs krepšinio sirgaliai, surengė mums šventę, pasitiko didžiuliu žmonių būriu, o patį kamuolio metimą, kurį atliko krepšinio komandos „Mažeikiai“ treneris Aloyzas Rudys, mūsų operatorė filmavimo net pasikėlusi kranu!

Sekantis išlipimas – Skuodas, kuriame mus pasitiko vietiniai krepšininkai bei jauki atmosfera. O Palangoje susidūrėme su didžiuliu jaunų krepšininkų būriu, kurie vienas garsiau už kitą, nesustodami tarškėjo bei tryško noru gauti mūsų projekto atributų bei sudalyvauti video filmavime. Kretinga mus supažindino su motobolo sportu, o į filmavimą pakvietė ne tik šios sporto rūšies atstovą, bet ir miesto merą bei porą vienuolių. Pats kamuolio skrydis įvyko „Žiemos sodo“ kieme.

Organizatorių nuotr./Projekto „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ akimirka

Į gimtąjį miestą automobilis patraukė jau tylesnis – mūsų komanda nuvargo, tačiau motyvacija niekur nedingo. Išsimiegosime ir antradienį trauksime į antrąją kelionę, kurios metu aplankysime Rietavą, Šilalę, Tauragę, Raseinius, Kėdainius, Jonavą, Ukmergę, Panevėžį, Radviliškį bei Kelmę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius