-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pozityvus mąstymas apipintas mitais

Vieni teigia, kad pozityvus mąstymas – nesąmonė, kiti, priešingai, jį aukština ir pasakoja istorijas, kaip ši mąstymo technika pakreipė gyvenimą teigiama linkme. Bet vis dėlto ramybės neduoda vienas vienintelis klausimas – ar verta praktikuoti pozityvų mąstymą? O gal tai tik tuščias laiko gaišimas? Siūlome susipažinti su dažniausiai sutinkamais pozityvaus mąstymo mitais.
Pozityviai mąstantys žmonės – kiek išprotėję?
Pozityviai mąstantys žmonės – kiek išprotėję? / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Mitas Nr. 1 – Negatyvus mąstymas tikresnis.

Tikriausiai teko girdėti, kad pozityvus mąstymas– utopinis, atitrūkęs nuo realybės, o jo priešingybė – negatyvus mąstymas – tikras. O dabar pasvarstykime kas geriau – mąstyti negatyviai ir visą laiką save graužti dėl visokių problemų problemėlių ar ... galvoti apie teigiamus gražius dalykus. Bijau, kad matant vien apie blogybes galime imti ir pavirsti vieną dieną į bėdeles. Kurios tik skundžiasi, verkšlena... Natūraliai tokių žmonių visi privengia. Natūraliai gręžiamės į optimistus.

Mitas Nr. 2 – Pozityviai mąstantys tiki, kad vieną dieną pradės lyti pinigais!

Mes nebe vaikai ir nebetikime pasakomis. Vien mąstyti pozityviai tikrai neužtenka. Ne mažiau svarbu yra atkakliai siekti savo tikslų. Pvz., jeigu aš svajosiu apie raudoną Ferrari ir nieko nedarysiu, vargu ar jis nukris iš dangaus. Tačiau jeigu aš svajosiu apie šį automobilį ir uoliai dirbsiu, padidės galimybė vieną dieną išvysti svajonę savo kieme. Pozityvus mąstymas man bus puiki priemonė, padedanti nenuleisti rankų ir ieškoti galimybių, kaip būtų galima ją – raudoną svajonę – pasiekti.

Mitas Nr. 3 – Pozityvų mąstymą lengva praktikuoti.

Visi naujokai karštai užprotestuos pastarą teiginį. Nes mūsų aplinkoje gausu tiek teigiamybių tiek neigiamybių. Sutik kaimyną. Jis iškart puls skųstis. Nueik į darbą – ten vienos problemos. Grįžk namo – net ir čia gausu problemų problemėlių... Tad drąsiai galiu pasakyti, kad pozityviai mąstyti reikia mokytis palaipsniui. Tik su laiku išmokstama nukreipti dėmesį į teigiamus aspektus, matyti galimybes, daug svajoti, šypsotis, kalbėti teigiamai, neigiamas mintis keisti teigiamomis, būti tokiu pozityviu, kad šalia esantys taip pat užsikrėstų teigiama energija.

Mitas Nr. 4 – Būti pozityviu nepaprastai smagu ir gera.

Mes užaugome lietuviškose šeimose, kur tėvai daugiau peikdavo nei girdavo. Mums yra įprasta kritikuoti vienas kitą. Ir labai įprasta nepasitikėti savimi, peikti save, pykti ant savęs, matyti vien savo silpnybes. Tad nėra taip lengva vieną dieną padėti tašką ir mąstyti vien teigiamai, girti save, džiaugtis savo pasiekimais, didžiuotis net ir mažais laimėjimais. Dar sunkiau bendrauti su žmonėmis, kurie kalba vien neigiamai ir mus – pozityviuosius – menkina, kritikuoja, peikia. Tokiu atveju tenka nuspręsti, su kuriais žmonėmis mums pakeliui, o su kuriais – nebe...

Mitas Nr. 5 – Deja, pozityvus mąstymas nepakeis realybės.

Sutikite – gyvenimas ne vien rožėm klotas. Kasdien įvyksta galybė nelaimių, katastrofų, mus kamuoja įvairios problemos. Tad klaidinga galvoti, kad užtenka mąstyti pozityviai ir mums kuo puikiausiai seksis: gyvensime savo susikurtame pasaulyje, kuriame karaliauja taika, laimė, meilė, džiaugsmas. Deja...

Pozityvaus mąstymo esmė kiek kitokia. Mes turime gebėti bet kokiose situacijoje rasti teigiamus aspektus. Visų svarbiausia – gebėti išspręsti bet kokią problemą kuo naudingiau sau.

Mitas Nr. 6 – Pozityviai mąstantys – kiek išprotėję.

Iš šalies gali atrodyti, kad pozityviai mąstantys yra kiek pamišę virš žemės pakilę žmogeliai, kurie gyvena ne šiame pasaulyje. Jie fantazuoja fantazuoja... Bet taip nėra! Netgi atvirkščiai – pozityviai mąstantys yra labai protingi asmenys, gebantys bet kokioje situacijoje įžvelgti galimybes. Savo mąstymo dėka jie geba valdyti stresą, yra žymiai ramesni ir labiau atsipalaidavę. Jie atkakliai juda savo tikslų link ir nepasiduoda bereikalingai panikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius