-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praktiški patarimai, kaip išsirinkti naują sulčiaspaudę

Visi puikiai žinome, kad gerti sultis sveika ir naudinga, o dar geriau, jei tas sultis išsispaudžiame patys. Natūraliose sultyse gausu vitaminų, mikroelementų, fermentų, pektinų ir kitų žmogaus organizmui naudingų biologiškai aktyvių junginių. Be to, sultys puikus fruktozės, gliukozės ir mineralų šaltinis.
Sulčiaspaudė
Sulčiaspaudė / Photos.com

Norint gauti visas šias naudingąsias medžiagas, sultis derėtų spausti iš gerai prinokusių vaisių, daržovių ar uogų, o jei sultyse dar plaukioja šių sodo ir daržo gėrybių minkštimas, nauda dviguba! Tačiau kokios natūraliai spaustos sultys be sulčiaspaudės? Jei šio aparato dar neturite, tikriausiai kyla klausimas – kaip išsirinkti sulčiaspaudę?

Universalių sulčiaspaudžių nebūna

Anot didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt specialistų, pirkėjai labai dažnai ieško universalios sulčiaspaudės, kuri tiktų ir vaisiams, ir daržovėms, ir uogoms ar želmenims, tačiau nėra tokios universalios sulčių spaudimo technologijos, kuri vienodai kokybiškai spaustų sultis iš visų produktų. Citrusiniams vaisiams skirtos sulčiaspaudės negali išspausti sulčių iš paprastų daržovių ar vaisių. Želmenims skirta sulčiaspaudė puikiai susidoroja su įvairiausiais žalumynais, tačiau nepajėgia išspausti sulčių iš minkštų vaisių. „Yra vadinamųjų universalių sulčiaspaudžių, tačiau jų universalumas dažniausiai pasiekiamas išspaustų sulčių sąskaita.“ – teigia Pigu.lt specialistai.

Sulčiaspaudės pasirinkimas – individualus dalykas, kurį lemia kiekvieno žmogaus poreikiai, lūkesčiai, todėl prieš perkant naują sulčiaspaudę būtina sau atsakyti į kelis klausimus:

Kokius produktus norėčiau spausti su sulčiaspaude? Tai išties pats svarbiausias klausimas. Yra bent kelios sulčiaspaudžių rūšys, todėl labai stipriai nusivilsite, jei naujoji sulčiaspaudė negalės patenkinti jūsų lūkesčių;

Ar man svarbus gaunamų vitaminų kiekis? Jei į šį klausimą atsakėte teigiamai, sulčiaspaudės pasirinkimas labai palengvėja, nes yra tik vieno tipo sulčiaspaudės, kurių išspaustose sultyse yra net 20 proc. daugiau vitaminų ir kitų maistingųjų medžiagų, lyginant su kitomis sulčiaspaudėmis. Tai yra malamoji sulčiaspaudė;

„Fotolia“ nuotr./Šviežiai spaustos apelsinų sultys
„Fotolia“ nuotr./Šviežiai spaustos apelsinų sultys

Ar man svarbus sulčiaspaudės keliamas triukšmas? Jei labai vertinate ramybę, teks rinktis sulčiaspaudę, kuri dirba pakankama tyliai, tačiau tokios sulčiaspaudės nepasižymi didele galia. Be to, sulčiaspaudės skleidžiamas triukšmas priklauso ir nuo jos konstrukcijos ypatybių. Pavyzdžiui, sulčiaspaudės, turinčios metalines detales, paprastai dirba tyliau, lyginant su tokio paties tipo sulčiaspaudėmis, kurios turi plastikines dalis. Be to, praverstų pasidomėti ir sulčiaspaudžių skleidžiamu decibelu kiekiu.

Ar svarbus sulčiaspaudės valymo paprastumas? Paprastai sulčiaspaudės turi 4-7 plaunamas dalis. Jei namuose turite indaplovę, kurioje galima plauti sulčiaspaudės dalis, šis pasirinkimo kriterijus tampa nebesvarbus, priešingu atveju vertėtų gerai pagalvoti, kokia sulčiaspaudė jums neapsunkintų kasdienybės.

Ar svarbus sulčių spaudimo greitis? Kuo sulčiaspaudė galingesnė, tuo geriau ji atlieka savo darbą. Kita vertus, galingos sulčiaspaudės gana triukšmingos, jos greičiau įkaista, o tai nėra labai gerai, nes šiluma neigiamai veikia sultyse esančius vitaminus ir maistingąsias medžiagas. Taigi, jei niekur neskubate ir norite mėgautis sveikomis sultimis, rinkitės mažiau galingą prietaisą.

Taigi, geriau supratę savo norus bei poreikius, nesunkiai atrasite atsakymą, į klausimą, kokio tipo sulčiaspaudė yra tinkamiausia būtent jums.

Pagrindiniai sulčiaspaudžių tipai

Rankinės sulčiaspaudės. Šios sulčiaspaudės puikus pasirinkimas žmonės, kurie nori spausti sultis iš želmenų, įvairiausių žolelių bei vaisių. Rankinės sulčiaspaudės naudoja tik žmogaus jėgą, todėl nekelia jokio triukšmo, joms nereikia elektros energijos, o ir išsiplauna jos paprastai.

Fotolia nuotr./Arbūzų sultys.
Fotolia nuotr./Arbūzų sultys.

Išcentrinė sulčiaspaudė. Šios sulčiaspaudės yra bene pačios populiariausios sulčiaspaudės rinkoje. Jų naudojimo principas pagrįstas išcentrine jėga. Kyla klausimas kodėl jos tokios populiarios? Atsakymas labai elementarus: išcentrinės sulčiaspaudės labai greitai išspaudžia sultis ir nereikalauja didelės priežiūros. Kita vertus, šios sulčiaspaudės gana triukšmingos, todėl jomis geriau nesinaudoti anksti ryte, kai namiškiai ar kaimynai už sienos dar miega. Be to, jų spaudžiamose sultyse yra mažiau vitaminų, nes sulčiaspaudės mechanizmas greitai įkaista.

Vieno sraigto lėtaeigė sulčiaspaudė. Vieno sraigto lėtaeigė sulčiaspaudė – puikus pasirinkimas, jei vertinate praktiškumą, kadangi ši sulčiaspaudė nesunkiai išspaudžia sultis iš vaisių, daržovių ir želmenų, o jos plovimas itin paprastas ir greitas. Be to, ši sulčiaspaudė pasižymi puikia išspaustų sulčių kokybe, kadangi jose išlieka visi vitaminai ir žmogaus organizmui naudingieji fermentai bei mineralai.

Dviejų sraigtų lėtaeigė sulčiaspaudė. Ši lėtaeigė sulčiaspaudė reikalingas tiems, kurie nori greitai ir kokybiškai išspausti sultis iki paskutinio lašo. Tiesa, reiktų žinoti, kad dviejų sraigtų lėtaeigės sulčiaspaudės reikalauja daugiau priežiūros, nes tenka valyti daugiau dalių. Visgi, sulčių skonis ir kokybė nustelbia visus nepatogumus.

Nusprendus, kokia sulčiaspaudė maksimaliai atitiks jūsų ir jūsų šeimos poreikius, belieka išsirinkti gamintoją. Atminkite, kad kokybiškos sulčiaspaudės gali sėkmingai tarnauti iki gyvenimo galo, todėl pirmenybę teikite žinomų gamintojų produkcijai. Žinoma, garsūs gamintojų vardai lemia ir aukštesnę kainą, tačiau taupyti savo gera savijauta ir sveikata išties neverta. Kita vertus, jei nenorite permokėti, visada galite pasižvalgyti sulčiaspaudžių internete. Paprastai visiškai identiškos prekės elektroninėse parduotuvėse kainuoja pigiau, lyginant su įprastų parduotuvių kainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius