-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rašom! 2012” finale paaiškės dailiausiai rašantys Lietuvos gyventojai

Kovo 7 d. Nacionalinio dailyraščio konkurso „Rašom! 2012“ finale paaiškės dailiausiai rašantys Lietuvos gyventojai.
Rašymas
Rašymas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniuje vyksiančiame renginyje kiekvienoje grupėje – 3–6 klasių moksleivių, 7 klasių ir suaugusiųjų – varžysis po 10 dalyvių. Jie turės dailyraščiu parašyti organizatorių parinktą tekstą. Bus renkamas ir originaliausio darbo autorius. Renginį ves žurnalistas bei diktorius Juozas Šalkauskas.

Į antrus metus iš eilės organizuojamą dailiojo rašto konkurso finalą, kuris vyks Vilniuje, Lietuvių kalbos institute, atsitiktinai pateko net keturios ir pernai savo jėgas išbandžiusios dalyvės. Šiemet kur kas aktyvesni buvo vyrai – į finalą pateko 4 iš jų. Į finalą pakviestos trijų originaliausių darbų autorės. Viena jų vienoje perlenkto popieriaus lapo pusėje nupiešė Europos žemėlapį ir iš jame iškirpo Lietuvos kontūrą, o kitoje pusėje dailyraščiu perrašė tekstą taip, kad jame esantis žodis Vilnius sutaptų su iškirptu šalies kontūru. Kitas tekstas buvo perrašytas ne tik aukštyn kojomis, bet ir veidrodiniu principu. Finale taip pat varžysis moteris sudėliojusi tekstą į rombo formą.

Kiekvienos grupės nugalėtojas bei originaliausio darbo autorius bus apdovanoti keltų bendrovės TALLINK kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Kelione į Latvijos sostinę pasirūpins didžiausia Baltijos šalyse greitųjų autobusų kompanija „Lux Express“. Antros vietos nugalėtojai bus apdovanoti informacinių technologijų atstovės „ABC Data Lietuva“ įsteigtais prizais – „Transcend“ išoriniais kietaisiais diskais ir atminties raktais. Vyresniųjų moksleivių grupės nugalėtojo mokyklai bus padovanota „Qomo“ interaktyvi rašymo lenta, o aktyviausia konkurso bendruomenė – Vilniaus Žemynos gimnazija – jau yra apdovanota magnetine rašymo lenta „TK-Team“. Visi finalo dalyviai bus apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker“ bei saldumynais.

„Rašom“ konkursas vyko dviem etapais. Pirmajam turui darbus atsiuntė daugiau kaip 8 400 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio. Net 40 dailyraščių atsiuntė Belgijoje gyvenantys lietuviai, konkurse taip pat dalyvavo ir Latvijos bei Didžiosios Britanijos gyventojai.

Dailyraščio konkursą organizuoja Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys ir raštinės reikmenų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“, konkurso globėjas – Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Konkurse savo eiles skaitys Seimo narė Dalia Teišerskytė. Sveikinimo žodį tars aktorius Giedrius Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius