-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengiama pavasarinė „Maisto banko“ akcija

Artėjantis balandžio mėnuo žmonėms atneša ne tik išsiilgtą žalumą ir šilumą, bet ir naujus sunkumus. Visais laikais pavasarį būdavo sunkiau pramisti. Seniau žemdirbių ūkiuose šiuo metu į pabaigą eidavo rudenį priruoštos atsargos, mažėdavo maisto produktų racionas. Valstiečiui dar ne vieną savaitę reikėdavo laukti darže, lauke ar miške atsirasiančių šviežių valgomų gėrybių. Taupiau ir liesiau maitintis įpareigodavo ir gavėnios pasninkas.
Anot „Maisto banko“ savanorių, šiemet mažiau aukota aliejaus, margarino.
Anot „Maisto banko“ savanorių, šiemet mažiau aukota aliejaus, margarino. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Labdara

Šiais laikais atsargas neretai šeimai ištirpdo nepasibaigusio šildymo sezono sąskaitos. Tad ne vienam šiuo metu apsiperkant tenka skaičiuoti ir centus, kad sudurti galą su galu. Metų pradžioje nepasiturintys negauna ir valstybinės paramos maistu – „Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programos“ parama šiemet bus pradėta dalinti tik balandžio mėnesį.


Todėl „Maisto bankas“ jau trečią sykį organizuoja pavasarinę paramos maistu rinkimo akciją Lietuvos prekybos centruose.


„Maisto banko“ akcija – tai dukart per metus organizuojamas maisto produktų rinkimas prekybos tinkluose. Parduotuvėse apsilankantys pirkėjai kviečiami nupirkti ir paaukoti maisto skurdžiai gyvenantiems žmonėms.


Pirmąsyk rengti „Maisto banko“ akciją pavasarį sumanyta 2009 metais, mūsų šalį drebinant ekonominei krizei. Tuomet geraširdžių žmonių dėka buvo surinkta paramos už pusę milijono litų.
Daugelyje Europos šalių veikiančių maisto bankų rengiamos maisto produktų rinkimo akcijos yra sena, dar „gėlių vaikų“ laikus menanti tradicija. Lapkričio pabaigoje Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ar kaimyninėje Lenkijoje vykstančios maisto bankų akcijos pritraukia milijonus dalyvių ir tūkstančius savanorių.


Paramos maistu rinkimo vajai tampa vis masiškesni ir Lietuvoje. Pernai „Maisto banko“ akcijoje paramą mūsų šalyje padėjo rinkti 6200 savanorių, o maisto paaukojo daugiau nei 100 tūkstančių geradarių. Pernai surinktos 250 tonų maisto produktų leido pamaitinti nepasiturinčiuosius 630 tūkstančių kartų.


Šiemet pavasarinė „Maisto banko“ akcija vyks 48 Lietuvos miestuose, apimdama daugiau nei 300 Maxima, Iki, Rimi ir kitų parduotuvių. „Maisto banko“ svetainėje internete galima matyti, kuriame mieste ir kokiose parduotuvėse akcija bus vykdoma, bei kam bus skirta surinkta parama maistu. 
„Maisto banko“ akcijoje dalyvauti norinčios organizacijos ir savanoriai šią savaitę dar gali registruotis elektroniniu paštu irma@maistobankas.lt.

 

Daugiau informacijos: „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė, tel.: 8 652 90915, deimante@maistobankas.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius