Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stulbinanti architektų vizija Islandijai – elektros laidus nešantys gigantai

Islandijos gamta – tikriausiai pati įstabiausia visame pasaulyje. Tačiau šiuolaikinis gyvenimas kelia savus reikalavimus – net ir gamtoje norisi bent elementarių patogumų, kurie sunkiai įsivaizduojami be elektros. O jei reikia elektros – reikia ir dažnai bjaurokai atrodančių elektros stulpų, tiesa? JAV architektai „Choi+Shine“ su tuo nesutinka.
Elektros stulpai-humanoidai
Elektros stulpai-humanoidai / „Choi+Shine“ iliustr.

„Choi+Shine“ sukūrė dizainą naujo tipo elektros stulpams, kurie yra milžiniškų humanoidų formos. Metalinės struktūros tarsi neštų laidus per vulkaninę salą, taip sukurdamos dar mistiškesnę šalies aurą.

Architektai savo pasiūlymą pateikė vienai iš šalies energetikos įmonių. Pagal jų idėją, 45 metrų stulpai būtų kuriami iš plieno, stiklo ir betono. Kiekvienos statulos pozą būtų galima modifikuoti taip, kad ji geriau pritaptų prie ją supančios aplinkos.

„Tokių figūrų pamatymas taps nepamirštama patirtimi, kuri pakylės stulpus iki kažko daugiau nei paprasčiausių funkcionalių kūrinių iš būtinybės“, – teigia architektai. 

Galiausiai energetikos bendrovė, atsakinga už Islandijos elektros tinklus, nusprendė nesiimti šio projekto, tačiau „Choi+Shine“ už idėją buvo įteiktas architektūros apdovanojimas.

Nors šis pasiūlymas buvo pateiktas 2010 m., šių metų rudenį jį vėl priminė įvairūs interneto puslapiai, rašantys apie dizainą. Juk toks grožis – nesensta.

„Choi+Shine“ iliustr./Elektros stulpai-humanoidai
„Choi+Shine“ iliustr./Elektros stulpai-humanoidai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius