Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukneles iš balionų kurianti Japonijos dizainerė klientėms pataria saugotis adatų

Viena japonė dizainerė kuria lengvas kaip plunksna permatomas sukneles, tačiau savo klientėms pateikia neįprastą perspėjimą: saugokitės adatų.
Dizainerių Ayumi Mitsukane ir Rie Hosokai modeliai
Dizainerių Ayumi Mitsukane ir Rie Hosokai modeliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Japonija

Šios suknelės „audžiamos“ iš pailgų pripučiamų balionų, kurių kiekvienai sunaudojama po 200.

Suknelė iš visiškai skaidrių balionų yra naujausias kūrinys neįprastoje dizainerės Rie Hosokai (Rijė Hosokai) aukštosios mados kolekcijoje. Ši menininkė pelnė tarptautinių apdovanojimų kasmet Belgijoje vykstančiame balionų festivalyje „The Millennium Jam“ už savo gebėjimą paversti lengvučius guminius žaisliukus įspūdingais drabužiais.

„Balionai supinami skersai ir išilgai, todėl visa tai gana panašu į audinį“, – neseniai pasakojo 35 metų R.Hosokai, mikliai pindama iš dešrelės pavidalo balionų permatomą trumpą suknelę.

Visas darbas atliekamas rankomis, o R.Hosokai sakė, kad kai kada būna sunku apskaičiuoti, kiek reikia pripūsti balionus, kad suknelė išeitų norimo dydžio.

R.Hosokai ir jos vyro Takashi Kawados kartu sukurtą suknelę, dėvimą vilkint baltus apatinius, manekenė demonstravo fotografams prie užrašo: „Saugokitės adatų“.

Nors šios suknelės medžiaga itin nebrangi – vienas balionas tekainuoja 7 jenas (apie 3 centus) – šio burbulinio drabužio kaina gerokai viršija tūkstantį JAV dolerių, atspindėdama R.Hosokai pasiryžimą sugriauti stereotipą, kad oro balionas tėra pigus žaisliukas.

Dauguma R.Hosokai suknelių kainuoja 150–300 tūkst. jenų (4,7–9,5 tūkst. litų), tačiau dizainerė taip pat yra pardavusi balioninės suknelės, diademos ir „gėlių puokštės“ komplektą už milijoną jenų (31,6 tūkst. litų).

Kiekvieną suknelę galima dėvėti tik apie parą, o vėliau balionai pradeda bliūkšti. Tačiau kai kurios iš jų keičia spalvą priklausomai nuo oro temperatūros ir drėgmės.

R.Hosokai iš pradžių dirbo floriste, o vėliau pradėjo balionų menininkės karjerą ir prieš dešimt metų atidarė savo studiją „Daisy Balloon“. Ji tikisi išpopuliarinti balioninių drabužių madą ir sudominti neįprastais vakarėlių apdarais besidominčius klientus.

Pradėjusi šį verslą prieš dvejus metus, dizainerė pardavė daugiau nei 20 vestuvinių suknelių. R.Hosukai sakė, kad jai būtų malonu, jeigu šie trumpai gyvuojantys drabužiai padėtų pakelti nuotaiką japonams po šių metų kovo 11 dieną ištikusio žemės drebėjimo, cunamio ir branduolinės krizės, primindami jiems vaikystės svajones.

„Balionine suknele galite priblokšti žmonės vakarėliuose arba vestuvėse. Jie būtų labai nustebinti“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius