-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje švenčiama Dėkingumo plėvelei su burbuliukais diena

Atsitiktinai išrasta plėvelė su burbuliukais, skirta trapiems daiktams pakuoti, taip patiko žmonėms, kad buvo pradėta švęsti Pasaulinė dėkingumo jai diena. Ji jau gerą dešimtmetį minima paskutinį sausio pirmadienį.
Plėvelė su burbuliukais
Plėvelė su burbuliukais / „YouTube“ nuotr.

Dvigubą plastikinę plėvelę su oro burbuliukais inžinieriai amerikietis Alfredas Fieldingas ir šveicaras Marcas Chavannesas 1957 m. išrado visai atsitiktinai garaže Havtorno mieste (Naujojo Džersio valstija).

Kurdami tekstūrinius tapetus iš plastiko ir popieriaus jie sujungė dvi dušo užuolaidas, o tarp plėvelių paliko sluoksnelį oro. Deja, klijuoti ant sienų šis išradimas netiko.

Bet skrendantį lėktuvu M.Chavannesą ištiko „nušvitimas“ – vieną akimirką jam pasirodė, lyg debesys suminkština lėktuvo nusileidimą. Taip išradėjai sugalvojo, kad oro pripildyti tapetai gali būti naudojami daiktams pakuoti, saugodami juos nuo smūgių ir vibracijos. Panašiais sumetimais plėvelė dedama ir į vokus.

7-ajame dešimtmetyje A.Fieldingas įkūrė „Sealed Air Corporation“, kuri visam pasauliui gamina pakuotes, o jos metinė apyvarda viršija 3 mlrd. dolerių.

Daugelis žmonių taip pamėgo sprogdinti burbuliukus, kad kalendoriuje atsirado Pasaulinė dėkingumo plėvelei su burbuliukais diena. Ji švenčiama paskutinį sausio pirmadienį.

O kai kam burbuliuota plėvelė net padeda atlikti muziką.

VIDEO: Bubble Wrap Hip-Hop-Pop

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius