Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Svetingumo ir maisto parodose: nuo itališkų saldumynų iki lietuviško moliūgo ir burokėlio

Lapkričio 6-8 d. kasmetinė Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF bei svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“ lankytojus vilioja ne tik žinomų virtuvės meistrų italų Piero Mazzei, Gian Luca, Alfo Ivanausko, žaliavalgės Gražinos Gum pasirodymais, geriausių Lietuvos konditerių ir virėjų konkursais ar tris dienas truksiančiomis degustacijomis. Čia vyko ir maisto tinklaraštininkų kulinarinės dvikovos, o šiandien „Virtuvės studijoje“ pasirodė šeimos, kurios gamino savo skaniausius saldėsius.
Piero Mazzei
Piero Mazzei

Piero Mazzei „Virtuvės studijoje“ kepė pyragus, prie jų gamino padažus, plakė kremus, negailėdamas romo ir citrinų sirupo. Gian Luca taip pat gamino saldėsius, tuo tarpu Alfas Ivanauskas kepė ypatingą, originalią picą, kurios pagrindas gerokai skyrėsi nuo įprastinio.

Tinklaraštininkų paruošti patiekalai šiemet turėjo atspindėti gero, skoningo ir truputį saldaus gyvenimo filosofiją

Šiais metais apie maistą rašantys autoriai varžėsi improvizuodami La Dolce Vita arba „Gyvenimas yra saldus“ tema. „Tinklaraštininkų paruošti patiekalai šiemet turėjo atspindėti gero, skoningo ir truputį saldaus gyvenimo filosofiją. Tai nebūtinai turėjo būti saldumynas, bet patiekalas privalėjo turėti nors vieną saldumo elementą“, - sako Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Kulinarinėms dvikovoms tinklaraštininkai rengėsi iš anksto. Šeštadienį vykusiose kovose buvo galima išvysti, kaip gaminami desertai ne tik iš saldėsiams įprastų ingredientų - įvairių riešutų,  vanilės, cukraus, medaus, kavos, tačiau pamatyti ir saldžias improvizacijas su burokėliais, paprikomis, gražgarstėmis.

Maisto tinklaraštininkų improvizacijas vertino profesionali komisija: „Čiop Čiop“ kulinarinės studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė ir šefas Gaspar Fernandes bei mugės svečias, italų konditeris Piero Mazzei. Komisija, skirdama tris pirmąsias vietas, buvo vieninga. Didžiausių jų simpatijų ir aukščiausių vertinimų sulaukė bei pirmąją vietą laimėjo Vilma Bimbaitė (www.saldusuru.lt) už paprikų pesto rutuliukus su keptais burokėliais. Gamindama šį patiekalą, tinklaraštininkė naudojo nevirtus burokėlius, anakardžių ir migdolų riešutus, baziliką, raudonąją papriką, česnaką, tarkuotą parmezano sūrį, gražgarstes, saulėgrąžų daigus, druską, pipirus, aliejų ir granatų sirupą. Komisijos nuomone, tai netikėtas ir įdomus derinys, tačiau patiekalo skonis labai suderintas, puiki jo konsistencija, o skoniui nenusileido ir patiekalo vaizdas.

Antroji vieta atiteko Renatai Šniolienei (www.kumucia.com) už vanilinę ryžių dolce vita  su moliūgais ir kivi. Komisija puikiai įvertino šio deserto kreminę konsistenciją, sezoniškumą, švelnų skonį ir darną.

Trečioje vietoje liko Alesia Mačiulis (www.laimesskonis.lt), gaminusi „Coffe Creme Anglaise“. Komisija ypač liko sužavėta šio patiekalo puikiu estetiniu pateikimu ir padažais.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF bei svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“ veikia lapkričio 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ 3-oje ir 5-oje salėse, 4-oje salėje lankytojų laukia ir 1-oji kokybiškos namų aplinkos ir atsakingo vartojimo paroda-forumas EKO LOGIKA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius