-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Titaniko“ orkestro vadovo smuikas parduotas už 900 tūkst. svarų sterlingų

Smuikas, kuriuo orkestro vadovas grojo skęstančiame laive „Titanikas“ tam, kad nuramintų keleivius, vos per 10 minučių parduotas Viltšyro aukcione, skelbia bbc.co.uk.
„Titaniko“ orkestro vadovo smuikas
„Titaniko“ orkestro vadovo smuikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo smuiku „Titanike“ grojo orkestro vadovas Wallace Hartley. Jis nuskendo kartu su kitais 1517 šiuo laivu plaukusių žmonių. 

Pradinė šio smuiko kaina buvo 300 tūkst. svarų sterlingų, tačiau aukciono metu jo kaina pakilo tris kartus. Neskelbiama, kas nusipirko legendinį smuiką, tačiau manoma, kad pirkėjas – britas. 

Šis smuikas yra tapęs „Titaniko“ legendos dalimi – juo W.Hartley grojo skęstant laivui. „Titanic“ didvyriu laikomas W.Hartley, kaip manoma, paragino savo aštuonių narių orkestrą sugroti giesmę „Nearer, My God, to Thee“, mėgindamas nuraminti keleivius, kai jie buvo laipinami į gelbėjimosi valtis. Visi aštuoni vyrai žuvo. W.Hartley palaikai buvo rasti praėjus dešimčiai dienų po nelaimės – 1912 metų balandžio 25-ąją.

Manoma, kad smuiko dėklas su instrumentu buvo rastas kartu su jo savininko kūnu, tačiau vėliau dingo iš akiračio ir buvo vėl aptiktas 2006-aisiais vieno namo palėpėje Anglijoje.

Anksčiau šiais metais buvo patvirtinta, kad tas instrumentas yra autentiškas – bet kita ko, pagal plokštelę su išgraviruotu užrašu „Wallace'ui, sužadėtuvių proga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius