-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų vaikų mama Inga Leliukienė: „Tarp tiek vyrų namuose jaučiuosi tarsi karalienė“

Panevėžietė Inga Leliukienė – trijų vaikų mama. Moteris kartu su sutuoktiniu Mantu Leliuku augina tris berniukus. Kaip sako pati Inga – namuose tarp tiek vyrų ji jaučiasi tarsi karalienė. Moteris sutiko 15min.lt skaitytojams papasakoti apie tai, ką reiškia būti trijų berniukų mama.
Ingos ir Manto Leliukų šeima
Ingos ir Manto Leliukų šeima / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Su būsimu vyru Mantu Inga susipažino pirmaisiais studijų metais, tačiau artimesnė draugystė prasidėjo antro kurso pabaigoje. 2001-ųjų birželį, ketvirtame kurse, Inga ir Mantas susituokė. Nuotakai tuomet buvo 21-eri metai, o jaunikis Mantas – metais vyresnis.

Neišvengė likimo smūgių

Dar prieš vestuves pora sužinojo, kad Inga laukiasi kūdikio, tačiau pirmasis nėštumas, deja, baigėsi nesėkmingai. Moteris devynioliktą nėštumo savaitę patyrė persileidimą. Praėjus pusmečiui Inga vėl pradėjo lauktis. Sūnus per daug skubėjo į pasaulį, todėl 2002-ųjų spalio 3-ią gimė vos 29-ių savaičių.

Gydytojai nieko nežadėjo, vilties buvo mažai, net patarė pakrikštyti. 

„Pirmasis mūsų vaikutis Nojus gimė sverdamas vos 1600 gramus. Kadangi gimė neišnešiotas – ilgą laiką gulėjo kūdikių reanimacijoje. Kaskart, kai pamatydavau jį tokį mažytį ir bejėgį gulint inkubatoriuje, man būdavo labai sunku.

Gydytojai nieko nežadėjo, vilties buvo mažai, net patarė pakrikštyti. Tai padarius sūnus ėmė stiprėti. Po kelių dienų jau galėjome būti kartu vienoje palatoje“, – gyvenimo mestus išbandymus prisiminė I.Leliukienė.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų vestuvės
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų vestuvės

Inga atskleidė, kad pirmieji sūnaus Nojaus gyvenimo metai jai buvo labai didelis išbandymas. Kadangi vaikų auginime pora patirties neturėjo, mamą kankino paranoja, kad vaikas per mažai valgo, yra labai smulkaus sudėjimo.

Mama prisimena, kad kiekviena liga buvo tarsi košmaras. Nuolat teko varstyti gydytojų kabinetų duris. Inga prisimena, kad tuomet labai trūko informacijos apie neišnešiotukus, nebuvo galimybės su kažkuo pasitarti, pasidalinti patirtimi.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima

Gimus Nojui šeima dar ilgą laiką nesiryžo dar vienai atžalai. Tačiau Inga tvirtina, kad einant laikui užsimiršo praeities nuoskaudos.

Vos užsimezgusi gyvybė užgesdavo, širdutė nustodavo plakusi. 

„Nusprendėme, kad norime dar vieno mažiuko. Deja, du nėštumai vėl buvo nesėkmingi. Vos užsimezgusi gyvybė užgesdavo, širdutė nustodavo plakusi.

Trečias kartas nemelavo ir susilaukiau sveiko ir stipraus sūnaus Vainiaus. O po jo dar ir Žygio. Dabar Nojui 12 metų, Vainiui beveik 6, Žygiui – 3,5 metų“, – likimo smūgius prisiminė Inga.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima

Namuose – tarsi karalienė

Su sutuoktiniu Mantu ir trimis berniukais šeimoje gyvenanti Inga tvirtina, kad aplink esant net keturiems vyrams ji namuose jaučiasi tarsi karalienė. Džentelmeniškumo vaikus ypač moko tėtis Mantas, kuris žmonai rodo ypatingą dėmesį. Beje, namuose taip pat auginami ir trys šunys bei katinas.

Vyras dažnai dovanoja gėles ir tą daryti mokina mūsų sūnus.

„Vyras dažnai dovanoja gėles ir tą daryti mokina mūsų sūnus. Namuose ant stalo dažnai vazelėje būna pamerktos net ir pienės, kurias vaikai skina ir neša man. Ir šiaip, būna labai malonu, kai mano visi vyrukai leidžia atsipūsti nuo kasdienių rūpesčių, atneša pusryčius į lovą, leidžia savaitgalio rytais pasimėgauti laiku lovoje“, – vyrų apsuptimi džiaugiasi trijų berniukų mama.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Inga Leliukienė
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Inga Leliukienė

Inga pasakoja, kad vaikus moko turėti ne tik savo teises, bet ir atlikti pareigas. Namuose kiekvienas šeimos narys turi savo užduočių. 

„Vadovaujuosi žodžiais „ką užsiauginsi – tą ir turėsi“, todėl nebijau vaikams parodyti, kad esu pavargusi ar prastai jaučiuosi tam, kad jie suprastų, jog esu ne geležinė ir mokėtų rūpintis manimi.

Jei turėtume tris dukras, manau, kad karalius būtų Mantas. O šiaip tai ir mergaičių būna labiau išdykusių nei berniukai. Mūsų sūnūs labai skiriasi vienas nuo kito, bet visiems labai reikia mano meilės ir šilumos. Smagu matyti, kaip jie didžiuojasi tuo, kad turi vienas kitą ir kad šeimoje jie yra trys vaikai“, – tvirtina mama.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima

Šeimos pagausėjimo neplanuoja

Dailiomis kūno linijomis galinti pasigirti mama sako, kad net ir pagimdžius tris vaikus galima atrodyti dailiai ir susigrąžinti grakščias formas.

„Po kiekvieno gimdymo „užsidėdavau“ sau nereikalingų kilogramų, nes vistiek daugiau leisdavau pavalgyti nei įprastai. Tačiau esu užsispyrusi ir tai, kad man nepatinka, būtinai bandau koreguoti. Visą gyvenimą mėgau sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį.

Man patinka būti pavyzdžiu savo vaikams.

Man nesvetimas slidinėjimas, dviračiai. Tris kartus per savaitę būtinai sportuoju sporto klube. Laikausi sveikos mitybos plano, atsisakau kai kurių produktų. Man patinka būti pavyzdžiu savo vaikams. Matau, kad jie manimi didžiuojasi. Taip pat noriu, kad žmonės negalvotų, jog pagimdžius vaiką neįmanoma rasti laiko sau“, – tvirtina trijų berniukų mama.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ingos ir Manto Leliukų šeima

Tris vaikus auginanti mama – ne tik namų židiniu besirūpinanti moteris. Inga neapsiriboja motinystės pareigomis ir derina jas su darbu. Dėka lankstaus grafiko mama gali dirbti iš namų. Tai sudaro galimybę nuvežti vaikus į papildomus užsiėmimus ar tvarkyti kitus šeimos reikalus.

Paklausta, ar norėtų susilaukti dar vienos atžalos Inga tvirtina, kad kol kas apie tai negalvoja, nes pirmiausia reikia užauginti sūnus.

„Niekada nesakau „niekada“, tačiau šiuo metų vaikų skaičiumi su Mantu apsiribojame. Reikia juos užauginti gerais žmonėmis ir išleisti juos į mokslus. O vėliau – matysime“, – atskleidė su vyru Mantu trijų vaikų susilaukusi Inga Leliukienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius