-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nuopelnus – pašto ženklai

Aktorė Nicole Kidman gavo pripažinimo gimtojoje šalyje įrodymą. Australija pagerbė savo garsiausius aktorius, „Oskarų“ laimėtojų atvaizdus įamžindama pašto ženkluose.
Pašto ženklai
Pašto ženklai

Iš viso pagerbtųjų 4 – Nicole Kidman, Cate Blanchett, Russellas Crowe ir Geoffrey Rushas.

Kaip pranešė Dailymail.co.uk, specialus australietiškų pašto ženklų leidimas – ženklus žingsnis įtraukiant kiną į atmintinus, išliekančius dalykus. Šiųmetinė jų serija pavadinta „Metų legendos“. Pašto ženklus su garsenybėmis bus galima įsigyti internete.

Bendrai visi tokio pobūdžio pašto ženklai vadinami „Australijos legendomis“. Tai kasmetinės memorialinės pašto ženklų serijos. Jas Australijos paštas leidžia nuo 1997-ųjų.

Kiekvienas aktorius savo garbei gavo po du pašto ženklus – viename jis vaizduojamas kaip kažkurio iš filmų, kuriame vaidino, herojus, o kitame kaip jis pats.

Nicole Kidman savo pašto ženkle yra scenoje iš „Mulen Ružo“, R.Crowe – iš „Gladiatoriaus“, G.Rushas – iš „Švytėjimo“, C.Blanchett iš „Elžbieta: Aukso amžius“.

Visi keturi aktoriai ne tik buvo įamžinti popieriniuose pašto ženkluose, bet ir gavo po 24-ių karatų auksinę pašto ženklo reprodukciją.

„Kai pamatai savo veidą ant pašto ženklo tegali pasakyti „vau“. Esu sujaudinta. Vieną dieną mano vaikai galės lyžtelėti pašto ženklą, priklijuoti jį prie voko ir sakyti „žiūrėk, čia mano mama“, – džiaugėsi N.Kidman.

C.Blanchett tvirtino netekusi žado, kai sužinojo buvusi išrinkta „ant pašto ženklo“.

„Aš pakylėta ir pamaloninta“, – sakė aktorė. Įvertinimu džiaugėsi ir R.Crowe, o „Švytėjimo“ žvaigždė G.Rushas prisiminė, kad 1950-1960-aisiais, kai jis užaugo, vienintelis žmogus buvęs ant pašto ženklų buvo karalienė.

Per iškilmes, kurių metu buvo pagerbti aktoriai, pasisakė ir Australijos premjeras Kevinas Ruddas, kuris dėkojo aktoriams už jų didžiulį indėlį į Australijos kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius