Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už spjūvį viešumoje gresia iškeldinimas iš namų

Pietų Kinijos miesto Guangžou municipalinių būstų gyventojai gali būti išvaryti iš namų, jei bus pagauti spjaudantys ar mėtantys šiukšles viešumoje.
Raudona kortelė sukelia visokių aistrų
Prasižengėliai „rinks“ baudos balus, kol surinks jų 20. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Šiukšlės Kinija

Pagal projektą gyventojai už įvairius nusižengimus „rinks“ baudos balus. Spjaudymas viešumoje bus trijų balų, šiukšlinimas – penkių balų „vertės“.

Septyni baudos balai gresia už daiktų mėtymą iš aukštesnių namų aukštų. Taip pat į nusižengimų sąrašą įtraukti triukšmavimas ir lošimas. Kiekvienas, viršijęs 20 baudos balų, privalės palikti municipalinį būstą, praneša telegraph.co.uk.

Guangžou žemės ir namų valdymo biuras, kuris sudarė šį bausmių planą ir paskelbė jį savo tinklalapyje, pranešė, kad ši idėja kilo pastebėjus, kaip valstybei priklausantys būstai administruojami Honkonge. Dabar biuras pristatė šią schemą, kad ji būtų svarstoma viešai. 

Spjaudymasis viešumoje yra dažnas reiškinys Kinijoje, todėl Pekino valdžia išleido specialias tai draudžiančias instrukcijas prieš 2008-aisiais vykusias vasaros olimpines žaidynes.

Kad ir kaip ten būtų, vietinio laikraščio „New Express Daily“ redakciniame straipsnyje rašoma, kad valdžia privalo suteikti gyvenamąjį būstą vargingai gyvenantiems žmonėms ir nieko negalima išmesti iš namų vien dėl jo įpročių. Laikraštis iškėlė prielaidą, kad municipalinio būsto gyventojai yra diskriminuojami dėl skurdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius