-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Victoria's Secret“ planuose – galimybė seksualius drabužėlius gaminti naudojant 3D spausdinimo technologiją

Mančesteryje įsikūrusi kompanija „Tamicare“ teigia sukūrusi naują sistemą „Cosyflex“, kuria galima spausdinti švelnius ir odai kvėpuoti leidžiančius audinius, tinkančius apatiniam trikotažui. Nuo 2001 metų 3D spausdinimo technologiją tobulinanti kompanija džiaugiasi, kad jos paslaugomis susidomėjo seksualių drabužėlių milžinė „Victoria's Secret“, kurios apatinį trikotažą turėti trokšta kone kiekviena pasaulio moteris.
Constance Jablonski
„Victoria's secret“ modelis Constance Jablonski / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš koto verčianti 3D spausdinimo technologija vis labiau užvaldo pasaulį. Internete jau pilna vaizdo įrašų, kaip spausdintuvais yra gaminami veikiantys ginklai ir automobiliai, o NASA planuoja išsiųsti 3D spausdintuvą į kosmosą, kad šis ten spausdintų kosmonautams reikalingas atsargines dalis. „The Daily Mail“ rašo, kad dabar 3D spausdintuvai įsisuks ir į mados industriją.

Kaip teigia kompanija „Tamicare“, 3D spausdinimo technologija atveria galimybes į rūbų gamybą pažvelgti visai kitu kampu. Rūbus galima pagaminti žymiai lengviau ir greičiau. Kad žodžiai neliktų tik žodžiais, kompanija tvirtina, kad jau pagamino keletą rūšių kelnių. Jos patogios ir nėra niekuo prastesnės už paprastas, gaminamas senoviniu būdu.

VIDEO: „Tamicare“ kelnių gaminimo linija

Revoliuciją rūbų industrijoje sukelti bandančiai kompanijai vadovauja dizaineris Tamaras Gilohas. Praėjusį mėnesį T.Gilohas dalyvavo JAV vykstančioje tekstilės inovacijų konferencijoje, kur susirenka viso pasaulio rūbų gamintojai. Būtent ten vyras tikina patraukęs „Victoria's Secret“ atstovų dėmesį.

„Tamicare“ teigia, kad vienas kelnaites gali pagaminti vos per 3 sekundes. Visas gamybos procesas yra visiškai automatizuotas, nereikia įdarbinti krūvos darbuotojų, todėl galima gerokai sumažinti gamybos kaštus. „Tamicare“ tvirtina galinti pagaminti apie 10 milijonų apatinio trikotažo komplektų per metus.

„Tamicare“ nuotr./Pirmosios „Tamicare“ atspausdintos kelnaitės
„Tamicare“ nuotr./Pirmosios „Tamicare“ atspausdintos kelnaitės

Negana to, „Tamicare“ aiškina, kad gali gaminti ne tik apatinius, bet ir sportinę aprangą. Kompanijos vadovas T.Gilohas konferencijoje minėjo, jog 3D spausdintuvai gali spausdinti audinius ne tik iš medvilnės ir viskozės, bet ir iš poliamido, silikono, poliuretano ar teflono.

VIDEO: „Tamicare“ atspausdintas audinys

Pirmosios „Tamicare“ pagamintos moteriškos kelnaitės turėtų atsirasti prekyboje kitais metais. Planuojama, kad tai bus medicininės kelnaitės, skirtos gausiomis menstruacijomis besiskundžiančioms moterims.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius