-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Masteikienė: globotinus vaikus reikia auginti „liūtais karaliais“

Šeštadienį startuoja jau 7-oji Spalvoto meduolio diena, kurios sumanytoja, aktyvi visuomenės veikėja Violeta Masteikienė džiaugiasi itin išaugusiu šventėje dalyvaujančių miestų ir kepyklėlių skaičium – net 40 taškų visoje Lietuvoje.
Spalvoto meduolio diena
Spalvoto meduolio diena / Organizatorių nuotr.

Įkvepiančios ir bendruomenes suartinančios dienos tikslas – atskleisti žmogiškąjį potencialą ir jį auginti kartu su jaunąja karta. Kodėl tai daryti svarbu ir prasminga – atsakymai nuoširdžiame interviu.

– Spalvoto meduolio diena kasmet kitokia. Kuo ji bus ypatinga šiemet?

– Šiemet Spalvoto meduolio diena vyks jau septintus metus. Toliau judame link savo tikslo, kad Spalvoto meduolio diena taptų visuotine Lietuvos švente, organizuojama globotinų vaikų, bei suartinančia bendruomenes.

– Kodėl svarbu skatinti globotinų vaikų savanorystę?

– Jei augi aplinkoje, kur vietoj gyvenimo pamokų ir šilumos gauni paramą, tampi pasyviu zoologijos sodo liūtu, laukiančiu savo šaldytos vištos iki gyvenimo galo. Savanorystė yra veikla. Veikla suteikianti pozityvių emocijų, skatina pačiam imtis iniciatyvų ir daryti pokyčius. Tapti „liūtu karalium“.

– Kokia žinomų žmonių misija šioje iniciatyvoje?

– Žinomi žmonės yra įkvepiantys sėkmės pavyzdžiai. Jie savo veikla pasiekė gerų rezultatų, jų palaikymas įkvepia koordinatorius, savanorius ir globotinus vaikus būti aktyviais. Ypač svarbus žinomų žmonių palaikymas mažesnių miestų gyventojams. Jie jaučiasi visos Lietuvos dalimi, t.y. didesni ir stipresni už savo kasdieninius iššūkius.

– Kaip dar galima prisidėti prie šios šventės ir vaikų gerovės?

– Globotinų vaikų savanorystės skatinimui ir šventei organizuoti iš valstybės nėra gaunama nei vieno euro. Reikiamas lėšas ir viešinimo pagalbą skiria socialiai atsakingo verslo įmonės, žmonės prisideda savanorišku darbu. Norint vystyti idėją, reikalingos lėšos. Šiemet sugalvojome, kaip prie šios iniciatyvos galėtų prisidėti kiekvienas ir patirti dovanojimo džiaugsmą. Sukūrėme „Meduolių marginimo rinkinius“. Pirkdami juos 2 eurus skiriate projekto vystymui. Rinkinyje yra 8 skanūs meduoliai, glaistai, teptukai, linkėjimų kortelės – daugiau nei 30 dalių, skirtų sukurti mažą šventę namuose, dovanėlę draugui arba meduolinį Kalėdų žaislą. Rinkinius galima įsigyti www.eglutes.lt internetinėje parduotuvėje, taip pat jų galima bus rasti kai kuriose kepyklėlėse ir kavinėse. Apie tai informuosime Spalvoto meduolio dienos tinklalapyje.

– Teko girdėti, kad tie rinkiniai ypatingai kvepiantys. Gal galite papasakoti plačiau?

– Meduolių marginimo rinkinys kvepia Kalėdomis. „FumParFum“ maestro Aistis Mickevičiaus sukūrė specialų šventininį aromatą šio rinkinio pakuotei. Šis kvapas atneša pačius gražiausius žiemos švenčių atsiminimus.

– O kokie praėjusių metų šventės rezultatai?

– 2015 m. Spalvoto meduolio dienos renginiai vyko 13 Lietuvos miestų. 28-iose kepyklėlėse apsilankė daugiau nei 40 000, savanoriavo – 168 žmonės. Kartu sukūrėme šventę 505-iems globotiniems vaikams iš 33 globos namų, dienos centrų ir šeimynų.

Ypač džiaugiamės, kad 28 globotiniai patys savanoriavo. Rajonų vaikų globos namų kelionėms į Vilnių surinkta 286 eurai. Šios lėšos panaudotos sukviečiant vaikus į Spalvoto meduolio dienos padėkos renginį, vykusį gruodžio 27 d.

Džiaugiuosi, kad dauguma renginyje savanoriavusių jaunuolių įsitraukė į įvairių mums padedančių organizacijų veiklą, savanoriavo jų renginiuose bei darbuosis Spalvoto meduolio dienoje ir šiemet.

– Kodėl jums asmeniškai tokia svarbi ši šventė?

– Tai prasidėjo mano šeimoje. Paprastas veiksmas – meduolių dažymas spalvotais cukraus glaistais – prie vieno stalo suartino mano šeimą ir štai jau 7-us metus suteikia tiek daug gerų emocijų tūkstančiams žmonių. Tai mane įkvepia. Girdžiu daug gražių istorijų apie pokyčius globotinų vaikų gyvenime, kurie prasidėjo bendraujant Spalvoto meduolio dieną, dėkoju Dievui už pagalbininkus ir galimybę užsiimti prasminga veikla.

– Priminkite, kur galima ateiti lapkričio 26 dieną marginti meduolių?

– Spalvoto meduolio „facebook“ paskyroje yra žemėlapis kuriame nurodytos visos 40 kepyklėlių ir visi 15 miestų, kur vyks renginiai. Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Utena, Ukmergė, Marijampolė, Telšiai, Mažeikiai, Plunge, Šilalė, Druskininkai, Elektrėnai, Kėdainiai ir Biržai.

– Ar reikėtų kažkaip specialiai pasiruošti? Kiek kainuoja ši šventė?

– Reikia gerai nusiteikti. Meduolių marginimas nieko nekainuoja, ši pramoga apmokama geromis emocijomis sau ir kitiems. Geros emocijos kuria geras emocijas ir teigiamus pokyčius žmonių širdyse ir šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius