-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirčiuojami Karklės festivalio organizatoriai: „Kitąmet renginys tikrai bus“

Žolinių savaitgalį pajūryje šurmuliavusio festivalio „Karklė Live Music Beach“ organizatoriams tenka atlaikyti antausių laviną. Fiestos renginių sąrašas griuvo kaip kortų namelis. Dėl liūties ir stipraus vėjo teko nutraukti kelis koncertus. Pliaupiantis lietus skandino Karklės kaime įkurdintą palapinių miestelį. O iš festivalio dalyviai išvykdami po savęs pajūrio teritorijoje paliko vien šiukšlių sąvartyną ir purvynais paverstas pievas. Po tokios nesėkmės organizatoriams tenka atlaikyti priekaištų laviną.
Karklės festivalis 2014
Karklės festivalis 2014 / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Festivaliui aptarti – specialus savivaldybės posėdis

Dėl tokios situacijos vieni kaltino tik blogą orą, kiti – prastą organizatorių darbą. Dabar druskos ant jų nuoskaudų dėl nesklandumų renginyje barsto ir vietos valdžia.

Penkiolikos tūkstančių muzikos gerbėjų minią atlaikiusi pajūrio teritorija – Klaipėdos rajono savivaldybės valdos. Po visuomenėje įvairiausių vertinimų sulaukusio festivalio vietos valdininkai ir politikai penkerius metus rengiamo festivalio organizatoriams baksnoja pirštu į neatliktus darbus.

„Ar tokio masto renginyje buvo pakankamai apsaugos darbuotojų? Ar eismas buvo tinkamai sureguliuotas, kad aplinkiniai gyventojai nepatirtų nepatogumų? Ar su savivaldybe buvo suderinti visi renginį liečiantys klausimai? Ar didelis garsas netrikdė Karklės ir kitų aplinkinių gyvenviečių ramybės?“ – klausimų tiradą specialiai surengtame posėdyje organizatoriams pateikė Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos  narys Egidijus Skarbalius.

L. Sėlenienės nuotr. /Karklės festivalio nesklandumai aptarti specialiame savivaldybės posėdyje
L. Sėlenienės nuotr. /Karklės festivalio nesklandumai aptarti specialiame savivaldybės posėdyje

Festivalyje  – vagystės, narkotikai ir peštynės

Į festivalio bėdoms aptarti skirtą posėdį pakviesti ir policijos pareigūnai.

Apie festivalyje įvykdytus nusikaltimus policijos pareigūnai informacijos sulaukia iki šiol. 

Jie pateikė nusikaltimų ir nelaimių statistiką renginio teritorijoje. Ratus aplink šėlstančią minią policija buvo priverta sukti nuolat. Užfiksuotos kelios vagystės, pričiuptas narkotikų turėjęs jaunuolis, kuris kvaišalus siūlė ir kitiems, policijai skųstasi ir dėl muštynių.

„Statistiškai šis renginys nusikaltimais niekuo neišsiskiria iš kitų  švenčių. Nusikaltimų gal net ir mažiau. Gali būti, kad dalyviai,  grįžę namo, kreipėsi į vietos pareigūnus dėl vagysčių ar kitų incidentų. Jau gavome kelis skundus iš kolegų, dabar tikriname informaciją“, – kriminogeninę situaciją festivalyje apžvelgė Klaipėdos rajono policijos vadovas Raimondas Vaitkevičius

Nusiaubta teritorija tvarkoma iki šiol

Ketvirčiuojami „Karklė Live Music Beach“ festivalio organizatoriai prisipažįsta, kad suvaldyti 15 tūkstančių žmonių miną jiems iš tiesų buvo sudėtinga. Trūko ir apsaugos, ir organizuotumo, ir patirties su tokio masto renginiu. Tačiau  idėjos pajūryje kartą per metus surengti tokį festivalį jie neatsisako.

„Žinoma, klaidų padarėme. Bet juk nė vienam Lietuvoje renginiui nėra tekę per tris dienas išgyventi visus metų laikus. Atlaikėm ir liūtį, ir vėją, ir kitas gamtos stichijas. Belieka susitvarkyti ir rengtis kitiems metams“, – planus išdavė festivalio organizatorius Marius Tumšys

Darbininkai vis dar tebetvarko festivalio metu nusiaubtą pajūrio teritoriją, o organizatoriai visų, patyrusių nepatogumus, atsiprašė išplatinę  viešą atsiprašymą.

Iš Lietuvos išguitas festivalis prieglobstį rado Latvijoje

Vienas festivalis po panašių priekaištų lavinos jau pasipustė padus iš Lietuvos pajūrio. Šventojoje ties Būtinge kelerius metus rengtas elektroninė muzikos festivalis „Satta Outside“ taip pat sulaukė daug kirčių dėl dalyvių palikto šiukšlyno, nusikaltimų, narkotikais  apsisvaiginusių dalyvių ir triukšmo.

Organizatoriai surizikavo šiemet fiestą iš Lietuvos perkelti į Latvijos pajūrį. Tačiau ir ten juos lydėjo nesėkmė. Į renginį neatvyko keli atlikėjai, dalyviai pradėjo reikalauti pinigų už neįvykusius koncertus.  O Latvijos pareigūnai vieną po kito fiksavo šėlstančioje minioje įvykdytus nusikaltimus. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius