Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministro Pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė: „Vaikais turi būti pasirūpinta“

Prieš kelias savaites prasidėjusi žiniasklaidos holdingo Baltic Media Alliance ir organizacijos „Caritas“ akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ jau įsibėgėjo. Kasdien auga aukojamų lėšų suma, džiugina ir žmonių noras pasidalinti daiktais su vargingiau gyvenančiomis šeimomis.
Auksė Kontrimienė su šeima
Auksė Kontrimienė su šeima / Asmeninio archyvo nuotr.

Gerumo akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ holdingas BMA ir organizacija „Caritas“ nori atkreipti žmonių dėmesį į sunkiai besiverčiančias daugiavaikes šeimas. Deja, visuomenėje dažniausiai vyrauja neigiamas požiūris į šeimas, kuriose auga po kelis vaikus. Neretai stebimasi, kodėl šeima augina tris – keturis vaikučius ir skundžiasi, kad jiems trūksta lėšų. „Man yra tekę bendrauti su gausias šeimas auginančiomis motinomis ir puikiai žinau, kad joms už socialinę paramą kur kas svarbesnė yra pagarba ir teisingas visuomenės požiūris į gausias šeimas. Visuomenėje netyla diskusijos apie problemines šeimas ir motinas, kurios gimdo ir augina vaikus vien dėl pašalpų. Tai skaudina ir žeidžia gražias ir tvarkingas šeimas, kurios augina gražų būrį vaikų, nes neretai ir labai neteisingai jos būna sutapatinamos. XVI Vyriausybės programoje yra numatyta daugiau dėmesio skirti nemokamam pradinukų maitinimui. Vaikai gana anksti pajunta, kad yra socialinė atskirtis. Vieni valgo nemokamus pietus – vadinais, jų tėveliai neturtingi. Kitiems vaikams tėvai duoda pakankamai pinigų ir jie perka tą, ką nori. Šis socialiai teisingas žingsnis leistų mokiniams iki penktos klasės pabūti lygiais bent jau prie pietų stalo mokyklos valgykloje,“ – sako Ministro Pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė.

Suteikti vaikams vienodas sąlygas nėra lengva, juk kiekviena šeima yra skirtinga. Skiriasi žmonių požiūris, norai ir tikslai, tačiau vienas aspektas sutampa visose be išimties šeimose. Kiekviena mama nori savo vaikui suteikti tai, kas geriausia ir gražiausia pasaulyje, nori jį apsaugoti, nes mamos meilė yra begalinė. „Būti mama – man tai reiškia įprasminti savo gyvenimą. Šiuo gyvenimo laikotarpiu nesu ta mama, kuri laukia savo vaikų su namuose paruošta vakariene, nemezgu jiems šalikų ir pirštinių. Dirbu atsakingą darbą, mano gyvenime labai daug visuomeninės veiklos, tad namo grįžtu gana vėlai, ne kiekvieną savaitgalį praleidžiu su savo šeima. Visgi jaučiu, kad vaikai vertina mūsų tarpusavio bendravimą. Gal todėl, kaip vaikystėje, svarbiausias savo paslaptis ir išgyvenimus patiki tik man. Manau, kad esu svarbiausias žmogus jų gyvenime ir tuo labai džiaugiuosi. Visoms moterims linkiu patirti motinystės džiaugsmą, nes jokie profesiniai pasiekimai ar sėkminga karjera nepakeis nuostabaus šilto jausmo, kuris užplūsta, kai tave apsikabina visa galva aukštesnis paaugliukas“, – šiltai šypsodamasi sako Auksė Kontrimienė.

Žiniasklaidos holdingas Baltic Media Alliance ir organizacija „Caritas“ primena, kad labiausiai Caritas globojamoms šeimoms trūksta sauskelnių, mišinėlių, drabužių, avalynės, žaislų, mokyklinių priemonių ir kitų vaikų priežiūrą palengvinančių daiktų. Tam, kad pagerėtų daugiavaikių šeimų buitis, reikalinga įvairi buitinė technika, baldai, indai, virtuvės įrankiai, patalynė ir kt. „Caritas“ darbuotojai laukia visų geros valios žmonių savo centruose Klaipėdoje, Šiauliuose ir Vilniuje.

Padėti mamoms galima jau dabar, skambinant ar siunčiant žinutę, įrašius žodį Mama:

1890 – 2 Lt, 1891 – 5 Lt, 1892 – 10 Lt. Daugiau informacijos – www.dalinkisgerumu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius