Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininkai šalnų nebijo

Atrodytų, nukritus medžių lapams ir oro temperatūrai, įvairios linksmybės ir laisvalaikio leidimas lauke pasibaigė, tačiau anaiptol. Kažkas palijus plaukia pasraunėjusiomis upėmis, užsidegę žygeiviai keliauja kaip keliavę, o dviračių mylėtojai jų nenumeta į šalį.
Prieš startą dalyviai intensyviai ruošiasi daug jėgų reikalaujančioms varžyboms.
Prieš startą dalyviai intensyviai ruošiasi daug jėgų reikalaujančioms varžyboms. / „15 min“ nuotr.

Lauko sąlygomis kiekvieną lapkritį vyksta ekstremalios varžybos dviračiais, kuriose noriai dalyvauja ir lietuviai. Šie žmonės – nei sportininkai, nei profesionalai, tiesiog užsidegę entuziastai, norintys patirti nuotykių bei išbandyti save.

Trunka parą

„Bike Adventure Raid 2008“ - tai jau šeštus metus iš eilės Latvijoje vykstančios varžybos, kurios kiekvienais metais vyksta vis kitoje vietoje ir sulaukia didelio susidomėjimo – apie 50 ir daugiau komandų. Rungtyniaujama be pertraukos visą parą – dažniausiai nuo šeštadienio 12 val. iki sekmadienio 12 val. Dalyviai varžosi ne tik važiuodami dviračiu pagal duotą žemėlapį ir legendą, bet taip pat turi eiti pėsčiomis bei atlikti specialias užduotis. Bendras trasos ilgis – toliau nei nuo Vilniaus iki Kauno – net 130-150 kilometrų.

Taisyklės

Prieš varžybas paskelbiamas tik rajonas, kuriame rungsis ekstremalumų mėgėjai. Tiksli varžybų vieta nurodoma likus tik trims dienoms iki renginio. Taip organizatoriai elgiasi tam, kad gudruoliai nesugalvotų „išmaišyti“ teritorijos anksčiau laiko ir visų dalyvių galimybės būtų lygios. Komandoje būtinai turi būti ir vyrų, ir moterų, o bendras dalyvių skaičius – 4 asmenys.

Besivaržantys turi rasti vietovėje paslėptus punktus ir kiekviename jų pasižymėti. Kiekvienas komandos narys turi elektroninę žymos kortelę, kuri pritvirtinama prie dviračio ir jos varžybų metu nuimti negalima, tad pats smagumas prasideda, kai visai komandai reikia su dviračiu pasižymėti punkte, esančiame 20 m aukščio bokšte arba kitame sraunios upės krante. Ir, be abejo, norint laimėti tai reikia padaryti kuo greičiau. Kiekviename punkte esantis specialus aparatas nuskaito dalyvio elektroninės žymos kortelės duomenis ir į bendrą sistemą automatiškai įrašo punkto numerį ir tikslų atvykimo į jį laiką.

Šiųmetės varžybos

Praėjusį savaitgalį vykusių varžybų starto vieta – mažas Latvijos miestelis Skrunda, esantis 150 km nuo Rygos. Jo apylinkėse yra ir požeminių uolinių urvų ir kalvų, kurių aukštis siekia iki 140 m, tad iššūkių dalyviams netrūko. Kad dalyviai galėtų įveikti visas užduotis, jiems reikėjo dviračio, virvės, laipiojimo įrangos, neperšlampamų rūbų ir maišų. Šiųmečiame renginyje dalyvavo 40 nuotykiams pasiryžusių komandų, iš kurių – 3 lietuvių („Turistas.lt“, „Velomanai“, „Bandom“), 3 estų ir 34 latvių komandos. „Bandom“ komanda užėmė 4 vietą, „Turistas.lt“ – 25, o „Velomanai“ – 27 vietą.

Ekstremalių varžybų metu dalyviams reikia ne tik minti pedalus, bet ir lipti į kalvas, bokštus ar lįsti į urvus.

Prieš startą dalyviai intensyviai ruošiasi daug jėgų reikalaujančioms varžyboms.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius