Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tailando salos: 15 litų – beveik 200 batų

Po pietryčių Aziją šiuo metu keliaujantys vilniečiai Rytis ir Kotryna, dienraščio „15min“ skaitytojams pristato, ką galima nuveikti su 15 Lt Tailando pietuose – Krabi regione. Tailando valiuta – batas. 15 Lt – tai beveik 200 batų.
Garsių žaidėjų marškinėliai – už 15 Lt.
Garsių žaidėjų marškinėliai – už 15 Lt. / R.Davidovičiaus nuotr.

Pietinė Tailando dalis yra viena nuostabiausių šalies dalių, kur gausu pasakiško grožio salų. Čia tenka plačiau atverti piniginę, nes ši dalis brangiausia.

Jeigu keliautumėte išsinuomotu automobiliu, už 200 batų žinomų operatorių degalinėse galėtumėte įsigyti beveik 12 litrų 95 rūšies benzino, jeigu pirktumėte kioskeliuose, gautumėte tik 5 litrus. Taip smulkus verslas gyvena Tailande. O salose galite neturėti kito pasirinkimo, nes čia nėra didelių degalinių, o degalus gausite išpilstytus plastikiniuose 1,5 l talpos buteliuose.

Atvykus į vietinį restoraną, jums gali pasiūlyti ant grotelių keptą, ką tik pagautą žuvį su indeliu ryžių ir daržovių. Patikėkite, labai skanu. Ir visa tai už 15 Lt.

Vaikščiojant gatvelėmis, galite sutikti prekybininkų, kurie pastebės, kad jums reikia naujo laikrodžio. Pamatę, kokių garsių firmų laikrodžius jums siūlo (tik visi „Made in China“), galite neatsispirti. Tik norint įsigyti prekę už 200 batų, teks labai pasistengti, nes daugelio laikrodžių pirminė kaina ne mažesnė nei 700-900 batai.

Jeigu esate kokio nors garsaus futbolo klubo gerbėjas, turguje už 15 Lt be didesnių problemų susirasite to klubo ir konkretaus žaidėjo marškinėlius. Štai pavyzdžiui, D.Beckhamui net nespėjus atvykti į Milaną, garsiojo italų klubo marškinėlių pažymėtų 32-uoju numeriu jau buvo galima pamatyti Tailando gatvėse.

Jeigu apsistotumėte didesnėje saloje, ten neabejotinai rastumėte itališką ledainę. Šiuose kraštuose – tai tarsi prabangus restoranas. Už ledų porciją tektų pakloti 15 Lt, kai tuo tarpu vietinės gamybos ledai (taipogi skanūs, su šviežiais vaisiais ir pan.) kainuoja kone 7 kartus pigiau – 30 batų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius