-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

„Lūšnyno milijonierius“ gavo aukso puodą (atnaujinta 11.11 val., nuotraukos)

„Lūšnyno milijonierius“ („Slumdog Millionaire“) apie Mumbajaus vaikiną, kuriam Indijos televizijos laida „Kas nori tapti milijonieriumi?“ padeda išsivaduoti iš skurdo, sekmadienį per 66-ąją „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją gavo aukso puodą – keturis prestižinius apdovanojimus, įskaitant geriausios dramos apdovanojimą.
Filmo režisierius Danny Boyle'as (kairėje) su aktoriais Freida Pinto ir Devu Patelu
Filmo režisierius Danny Boyle'as (kairėje) su aktoriais Freida Pinto ir Devu Patelu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Lūšnyno milijonierius“ taip pat pelnė šiuos kino apdovanojimus režisieriui Danny Boyle'ui, scenaristui Simonui Beaufoy, kompozitoriui Allah Rakkhai Rahmanui ir užsitikrino labai geras pozicijas prieš „Oskarų“ teikimą.

D.Boyle'as dėkojo „Auksinius gaublius“ skiriančiai Holivudo užsienio spaudos asociacijai už paramą filmui, kuriame užfiksuotas pašėlęs Mumbajaus gyvenimo tempas.

„Jūsų beprotiška, virpanti meilė mūsų filmui yra labai vertinama, tikrai labai vertinama“, – sakė režisierius.

Geriausio miuziklo ar komedijos kategorijoje buvo apdovanota Woody Alleno „Viki Kristina Barselona“.

D.Boyle'as dėkojo „Auksinius gaublius“ skiriančiai Holivudo užsienio spaudos asociacijai už paramą jo filmui, kuriame užfiksuotas pašėlęs Mumbajaus gyvenimo tempas.

Kate Winslet gavo du „Auksinius gaublius“ – kaip geriausia dramos aktorė už vaidmenį „Nerimo dienose“ ir kaip geriausia antrojo plano aktorė už vokietės su praeities paslaptimi vaidmenį filme „Skaitovas“.

„Tai tiesiog neįtikėtina, visiškai neįtikėtina. Taip neturėjo įvykti“, – sakė 33 metų aktorė.

„Atsiprašau, Meryl, Anne, Kristin Scott-Thomas, ta kita ... Angelina!“ – aktorių, su kuriomis šiemet varžėsi, atsiprašinėjo K.Winslet. Ji taip pat dėkojo drauge su ja „Nerimo dienose“ vaidinusiam Leonardo DiCaprio.

„Labai jums ačiū ... laaaaabai jums ačiū!“ – sušuko ji, o senam savo draugui ir kolegai iš „Titaniko“ L.DiCaprio skyrė tokius žodžius: „Myliu tave iš visos širdies, tikrai!“.

Tai tik trečias kartas per „Auksinių gaublių“ istoriją, kai aktorius tais pačiais metais gauna du apdovanojimus už vaidybą, rašo interneto svetainė TheEnvelope.com.

Mickey Rourke'as buvo pripažintas geriausiu aktoriumi dramos kategorijoje – už darbą filme „Imtynininkas“.

„Man tai buvo labai ilgas sugrįžimo kelias“, – sakė aktorius, kuris per savo karjerą išgyveno ir labai sunkius laikus.

Heathas Ledgeris, kuris pernai mirė atsitiktinai perdozavęs vaistų, buvo paskelbtas geriausiu antrojo plano aktoriumi – už piktadario Džokerio vaidmenį Betmeno filme „Tamsos riteris“.

„Visi mes, kurie dirbome su Heathu, priimame tai su <...> liūdesiu, bet ir su nepaprastu pasididžiavimu, – užlipęs ant scenos sakė režisierius Christopheris Nolanas. – Heathui mirus, kino ateityje ... atsivėrė skylė“.

Ši pergalė įtvirtina H.Ledgerio, kaip favorito kovoje dėl geriausio antrojo plano aktoriaus „Oskaro“, statusą.

Po mirties „Oskarą“ kol kas yra gavęs tik vienas aktorius – Peteris Finchas, kuris už vaidmenį 1976 metų filme „Tinklas“ buvo pripažintas geriausiu aktoriumi.

Geriausiu miuziklo ar komedijos aktoriumi tapo Colinas Farrellas, vaidinantis samdomą žudiką filme „Reikalai Briugėje“, o geriausia šios kategorijos aktore buvo pripažinta Sally Hawkins, įkūnijanti optimistiškai į gyvenimą žiūrinčią mokytoją juostoje „Vėjavaikė“.

Tai tik trečias kartas per „Auksinių gaublių“ istoriją, kai aktorius tais pačiais metais gauna du apdovanojimus už vaidybą.

Geriausiu animaciniu filmu paskelbtas vasaros hitas „WALL-E. Šiukšlių princo istorija“, kuris kino teatruose visame pasaulyje uždirbo 523 mln. dolerių (1,35 mlrd. litų), o izraeliečių „Valsas su Baširu“ buvo pripažintas geriausiu filmu užsienio kalba.

Režisierius Stevenas Spielbergas atsiėmė Holivudo užsienio spaudos asociacijos Cecilio B.DeMille'o apdovanojimą už gyvenimo pasiekimus – „didžiulį indėlį į pramogų verslą“.

Jis sakė, kad prisimena, kaip būdamas šešerių pirmą kartą ėjo į kiną ir žiūrėjo C.B.DeMille'o „Didžiausią pasaulio šou“.

„Tai buvo didžiausias dalykas, koks tik man yra nutikęs“, – sakė S.Spielbergas ir pridūrė, kad, jo nuomone, tą dieną buvo nulemtas jo, kaip kino kūrėjo, likimas.

Rokeris Bruce'as Springsteenas gavo „Auksinį gaublį“ už geriausią specialiai filmui parašytą dainą.

„Tai vienintelis kartas, kai varžysiuosi su Clintu Eastwoodu“, – sakė B.Springsteenas, paminėdamas kino kūrėją, kuris buvo nominuotas geriausios dainos kategorijoje už dainą savo filmui „Gran Torino“.

Holivudo užsienio spaudos asociacija taip pat teikia televizijos apdovanojimus ir geriausia televizijos drama paskelbė „Pamišėlius“ apie reklamos vadovus, o geriausia televizijos komedija „30 Rock“.

„30 Rock", kurioje parodijuojamas televizijos šou kūrimas, taip pat pelnė geriausių komedijos aktorių „Auksinius gaublius“ savo žvaigždėms Tinai Fey ir Alecui Baldwinui.

Geriausiu televizijos dramos aktoriumi paskelbtas Gabrielis Byrne'as, vaidinantis gydytoją seriale „Gydymas“, o geriausia dramos aktore buvo pripažinta Anna Paquin, vaidinanti padavėją seriale apie vampyrus „Tikras kraujas“.

Tačiau vakaras reiškė nusivylimą Bradui Pittui ir jo „Keistai Bendžamino Batono istorijai“, kuri drauge su „Frostu prieš Niksoną“ bei “Abejone“ buvo nominuota penkiose kategorijose. Visi šie trys filmai liko be nieko.

„Auksinių gaublių“ laureatai paprastai laikomi favoritais ir varžybose dėl „Oskarų“, kurie teikiami vasario mėnesį.

Pastaruosius ketverius metus „Auksiniai gaubliai“ tiksliai nenumatė geriausio filmo kategorijos „Oskaro“ laureato, bet iš esmės dviem trečdaliais atvejų geriausio filmo „Oskaru“ apdovanota juosta prieš tai būdavo gavusi „Auksinį gaublį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius