Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Dainininko Donato Baumilos-Dunio receptai

Donato Baumilos gamintas Jautienos kepsnys
Eduardo Bareikos nuotr. / Donato Baumilos gamintas Jautienos kepsnys
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Dainininkas Donatas Baumila, dalyvaujantis BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“, niekada net nepagalvojo, kad kada nors pats keps pyragėlius, kuriais vaišins svečius. Tačiau rezultatas maloniai nustebino.

„Panakota“

Reikės:

– 300 ml grietinėlės;
– ¼ stiklinės pieno;
– ¼ stiklinės cukraus pudros;
– 1 citrinos žievelė;
– 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
– 0,5 pakelio želatinos ;
– 6-8 slyvos;
– 2 šaukštai cukraus;
– Šlakelis brendžio.

Gaminimas:

1. Želatiną užpilti kambario temperatūros pienu ir leisti pastovėti, kol želatina ištirps.

2. Į 200 ml grietinėlės įdėti vanilinį cukrų, įmesti citrinos žievelę ir kaitinti iki virimo. Nukelti nuo ugnies, išimti citrinos žievelę.

3. Želatiną sumaišyti su šiek tiek pravėsia grietinėle (jei želatina blogai ištirpo, skystį perkošti per sietelį).

4. Likusią grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų.

5. Sumaišyti skystą ir plaktą grietinėlę ir išpilstyti į nedidelius indelius. Dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms.

6. Slyvas padalyti puselėmis ar ketvirčiais ir patroškinti keptuvėje įbėrus 2 šaukštus cukraus. Paskutinę akimirką įpilti brendį.

7. Drebučius išimti iš indelių (tai bus lengva padaryti juo pastačius į dubenį su šiltu vandeniu) ir užpilti padažu.

Pyragėliai su porais

Reikės:

– 1,5 poro;
– 3 riekelių karšto rūkymo šoninės;
– Kelių šakelių čiobrelio;
– 2 šaukštų sviesto;
– Šiek tiek miltų;
– 0,5 litro daržovių sultinio;
– 1 šaukšto grietinės;
– Aliejaus, druskos, pipirų, rukolos salotų papuošimui;
– Sluoksniuotos bemielės tešlos.

Eduardo Bareikos nuotr./Pyragėliai su porais
Eduardo Bareikos nuotr./Pyragėliai su porais

Gaminimas:

1. Porus susmulkinti, supjaustyti kubeliais šoninę, nuskabyti čiobrelių lapelius.

2. Į įkaitintą keptuvę dėti susmulkintą šoninę, čiobrelių lapelius, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sviestą, šiek tiek pakepti.

3. Tada sudėti porus, įberti druskos ir pipirų, sumažinti ugnį iki vidutinės ir pusvalandį patroškinti, kol porai sukris.

4. Įberti porą šaukštų miltų, įpilti sultinį ir išmaišyti.

5. Įdėti grietinę, paragauti ir pagardinti druska bei pipirais, jeigu trūksta. Nukošti.

6. Pasibarstyti miltų ant darbastalio ir iškočioti sluoksniuotą tešlą. Formelės pagalba daryti pyragėlius.

7. Pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje, kol gražiai parus.

8. Jeigu reikia – patirštinti nukoštą padažą (Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto ir pakepinti šiek tiek miltų, tada supilti padažą).

9. Pyragėlius išdėlioti lėkštėje, įdėti šiek tiek rukolos saltų papuošimui ir įpilti padažo.

Jautienos kepsnys

Reikės:

– Jautienos filė;
– Druskos, pipirų, maltų aitriųjų pipirų, aliejaus, sojų padažo.

Gaminimas:

Jautieną supjaustyti 4 cm storio kepsniukais ir įtrinti visais prieskoniais. Kepti apie 4 min. kiekvieną pusę.

Bulvių „gratin“

Reikės:

– Kelių bulvių;
– Druskos, pipirų, malto rozmarino ir kelių rozmarino šakelių papuošimui;

Eduardo Bareikos nuotr./Donatas Baumila
Eduardo Bareikos nuotr./Donatas Baumila


– Grietinės;
– Tarkuoto fermentinio sūrio.

Gaminimas:

1. Bulves nuskusti ir supjaustyti plonom riekelėmis.

2. Imti karščiui atsparų indelį ir ant dugno išdėlioti bulvių riekeles. Užberti šiek tiek druskos, pipirų, dėti šiek tiek grietinės. Taip sluoksniuoti iki viršaus.

3. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol bulvės iškeps. Prieš pabaigą apibarstyti tarkuotu sūriu.

4. Patiekti indeliuose papuošus šviežio rozmarino šakele.

Įdaryti pievagrybiai užkepti pomidorų ir baklažanų padažu

Reikės:

– Didelių pievagrybių;
––Fetos tipo sūrio;
– Aliejaus;
– 1 svogūno;
– Kelių skiltelių česnako;
– 1 indelio be odelių konservuotų pomidorų;
– Pomidorų pastos;
– 1 baklažano;
– Druskos, pipirų, paprikų, čili ir kario prieskonių.

Gaminimas:

1. Išimti pievagrybių kotus ir kepurėles, įdaryti fetos tipo sūriu.

2. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir įpylus į blėką šiek tiek aliejaus pakepti pievagrybius, kol išsiskirs sultys, jas nupilti.

3. Susipjaustyti pusžiedžiais svogūną, skiltelėmis česnaką ir pakepinti keptuvėje su aliejumi.

4. Baklažaną nulupti, susmulkinti elektrine trintuve ir sudėti į keptuvę.

5. Pagardinti druska ir pipirais.

6. Sudėti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą ir viską patroškinti.

7. Paragauti ir pagardinti prieskoniais.

8. Visą padažą permalti elektriniu smulkintuvu.

9.  Pievagrybius užpilti padažu ir šiek tiek patroškinti orkaitėje.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min