Trečiadienis
2015.07.01
@Zilvinas Pekarskas Populiarus dviračių takas Narbuto gatvėje - su mirtinomis kliūtimis (VIDEO)#15min #dviratis t.co/HydmrU3..
@Paulius Grinkevičius Ar kada bandėte baidyti uodus naudodami aplikaciją telefone? Štai kaip jos (ne)veikia t.co/v87juc5.. #15min
@Jurgita Lapienytė Graikija negrąžino skolos TVF, bet dar nesugriuvo. #15minlt t.co/5fqQXRM..
Vilnius +20°
Daugiau Orai.lt

Stasys Baltakis uogienes verda pats

Šaltinis: 15min.lt
Stasys Baltakis
BTV nuotr. / Stasys Baltakis

A A
Aktorius, režisierius Stasys Baltakis – didelis smaližius ir beveik kiekvieną rytą valgo uogienę. Labiausiai mėgsta ją gaminti pats – tuomet skonis visai kitoks nei pirktos parduotuvėje.

S.Baltakis mėgsta gaminti, o savo gyvenimo be įvairių uogienių visai neįsivaizduoja. Todėl kiekvienais metais jis iš anksto pradeda rūpintis, ką valgys žiemą. Vyras mėgsta išbandyti naujus receptus. Užuot viręs tradicinę braškių uogienę, jis mieliau renkasi, pavyzdžiui, slyvų uogienę su obuoliais, arba pomidorų ir citrinų uogienę, kurios paragauti galėjo ir kulinarinio realybės šou „Kviečiu vakarienės“ dalyviai.

„Kartą pas mane užėjo draugas su puodyne šio skanumyno. Paragavau ir supratau: tai – mano gyvenimo uogienė“, – juokėsi jis. Nuo tada šią uogienę jis verda kiekvienais metais, o perka tik mėlynių uogienę. „Todėl, kad mėlynes labai sunku rinkti“, – šypsojosi S.Baltakis.

S.Baltakio uogienė:

Vienodomis dalimis imame: žalius, dar nesusiformavusiomis luobelėmis, t.y. nepradėjusius baltuoti, juolab raudonuoti, pomidorus, labai labai gerai nuplautas citrinas, cukrų. Pomidorus supjaustyti, jei maži – palikti sveikus. Citriną supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, viską virti 2–3 valandas, kol įgaus gintaro spalvą. Dėl grožio pridėti kadagio uogų žiupsnelį ir kedro (arba anakardžio) riešutų saujelę.

Komentarai: 4
Žymės Vakarienė
Pažymėkite klaidą tekste, pele paspaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą
x

Pranešti klaidą

x

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min.lt