Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Verslininko Andriaus Bložės receptai

Jautienos nugarinės kepsnys
BTV nuotr. / Jautienos nugarinės kepsnys
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Verslininkas Andrius Bložė iš draugų nuolat sulaukia komplimentų už kulinarinius sugebėjimus. Jam nieko nereiškia ne tik paruošti gurmaniškas salotas ar sotų kepsnį, bet ir įmantrų, širdį pavergiantį itališką desertą.

Greipfrutų salotos

Reikės:

– 2 raudonųjų greipfrutų;
– 1 didelio avokado;
– 100 g  įvairių salotų;
– 200 g šalto rūkymo lašišos;

Užpilui:

– 2 š. tarkuotos citrinų žievelės;
– 3 š. citrinų sulčių;
– 50 ml alyvuogių aliejaus;
– 1 arb.š. garstyčių;
– druskos, šviežių grūstų pipirų.

Gaminimas:

Greipfrutus nulupkite. Nepamirškite nulupti ir odelių, kad neliktų kartumo. Avokadą nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite vandenį. Padažo ingridientus sumaišykite ir užpilkite ant salotų. Viską permaišykite. Išdėliokite salotas į lėkštes ir tuomet ant viršaus uždėkite plonai supjaustytą žuvį.

Jautienos nugarinės kepsnys

Reikės:

– brandintos jautienos nugarinės;
– šviežiai maltų juodųjų pipirų;
– druskos;
– alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Į indelį suberkite druską, pipirus, supilkite aliejų ir sumaišykite. Mišiniu gausiai įtrinkite mėsą ir palaikykite kambario temperatūroje 1 val. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite mėsą ant labai karštos ugnies po 3-4 min. iš visų pusių. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite dar 15 min. 240 C temperatūroje. Išimkite ir visą mėsos gabalą dėkite į pašildytą lėkštę.

Atpjaukite kiekvienam svečiui po riekelę, garnyrui pasiūlykite keptų bulvių ar mėgstamų daržovių.

Itališkas desertas

Reikės:

Kremui, kurio 2-3 šaukštus dėsime į stiklinės apačią:

– 500 g maskarponės;
– 1 indelis (400 ml) karamelės;
– 2 v. š. kavos likerio arba brendžio.

Biskvitui:

– 125 g. sviesto;
– 220 g  cukraus;
– 2 didelių kiaušinių;
 

BTV nuotr./Andrius Bložė
BTV nuotr./Andrius Bložė

– 200 g miltų;
– 40 g. kakavos;
– 1 su kaupu a.š. kepimo miltelių;
– druskos;
– 2 š. tirpios kavos (ištirpinti 1 1/2 š. karto vandens);
– 175 ml pieno;
– Vanilės.

Sirupui:

– 300 ml paruoštos stiprios kavos;
– 150 g  cukraus;
– 50-100 ml brendžio;

Šokoladiniam kremui:

– 200 g juodojo šokolado;
– 4 š. plakamos grietinėlės
– 3 kiaušinių;
– 4 š. cukraus.

Gaminimas:

Maskorponę ir karamelę sudedame į vieną dubenį, įpilame kavos likerį ir išsukame šaukštu ar šluotele iki vientiso kremo.

Tada ruošiame biskvitą. Sviestą ir cukrų išplakame iki baltumo. Po vieną įmušame kiaušinius. Atskirai persijojame visus birius produktus – miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Tada pusę miltų lėtai įmaišome į sviesto-cukraus masę. Kavą supilame į pieną, dedame vanilę, mišinį lėtai įpilame į tešlą. Beriame likusius miltus, viską išmaišome.

Torto formoje kepame biskvitą 160-170 C orkaitėje 40-50 min. Iškepus ataušiname, perpjauname per pusę, išpjauname stiklinės dydžio apskritimus, kuriuos dedame į stiklinę ant kremo. Biskvitą palaistome kavos sirupu.

Kavą pilame į puodą, beriame cukrų ir verdame ant nedidelės ugnies apie 15-20 min, kol sumažėja per pusę ir pasidaro tirštojo sirupo konsistencijos masė. Nukeliame nuo ugnies ir įpilame brendžio.

Ant viršaus paruošiame šokoladinį kremą:

Šokoladą lydome dubenyje ant karštų garų. Kai pradeda tirpti, įpilame grietinėlę. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Cukrų beriame į trynius ir plakame iki balsvų putų. Ištirpusį šokoladą pilame ant išplaktų trynių ir maišome šaukštu, kol pasidaro vientisa masė. Iki standžių putų išplakame baltymus. Į šokolado masę po kelis šaukštus sudedame  baltymus ir atsargiai išmaišome. Kremas paruoštas!

BTV nuotr./Italiakas desertas
BTV nuotr./Itališkas desertas

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min