Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penkios svetainės, pernai laužiusios interneto tradicijas

Internetas jau seniai išaugo iš „laikraščio internete“ eros, kuomet bene vienintelis turinio skirtumas nuo popierinio buvo aktyvios nuorodos į kitus puslapius.
Tradicijas laužančios svetainės
Tradicijas laužančios svetainės. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Internetas

Šiandien „pasaulinio voratinklio“ galimybes vis mažiau riboja technologijos, todėl internete galima nuveikti neįtikėtinų dalykų. Turinio kūrėjams belieka išlaisvinti fantaziją.

Inovatyviausi ir geriausi lietuviški 2009 m. elektroniniai projektai šiuo metu renkami konferencijos LOGIN interneto apdovanojimuose (siūlyti nominacijas ir balsuoti galite čia). Tuo tarpu autoritetingas JAV portalas huffingtonpost.com neseniai paskelbė novatoriškiausio dizaino puslapius. Tokius, kurie savo išvaizda ir kūrybiškumu laužė nusistovėjusias interneto tradicijas. Susipažinkite su keletu iš jų.

Skirtingi požiūriai. Televizijos kanalas HBO pademonstruoja, kaip požiūrio kampas gali priversti pažvelgti į tą pačią istoriją iš visai kitos perspektyvos. Sumanus žaidimas veiksmu ir vaizdinio turinio galimybėmis užgniaužia kvapą.

Laiko mašina. Kada nors norėjote pakeliauti laike? Šioje svetainėje bent iš dalies galėsite įgyvendinti šį troškimą. Jos valdymas padarytas taip, kad tinklalapį valdanti bendrovė pristato savo veiklą kelionių laiku pavidalu: nuo 1940-ųjų Čikagos iki 1970-ųjų Paryžiaus.

Svetainė be svetainės. Rinkodaros agentūra „Boone Oakley“ suprato, kad įmonės svetainė nebūtinai privalo būti atskiras puslapis ir ... tiesiog paskelbė tarpusavyje susietų vaizdo klipų seriją  portale „YouTube“. Interaktyvią, linksmą ir įkvepiančią.

Paslaptinga kelionė. Šis dizaino bendrovės tinklalapis labiau primena paslaptingą žaidimą nei įprastą nuobodų verslo puslapį. O žaisti juk patinka visiems.

Mano du virtualūs „aš“. Vieno puslapio asmeninė dizainerio svetainė yra paprastumo įsikūnijimas. Tačiau tokia informatyvi ir atspindinti naująją interneto erą, kad sunku ja nesižavėti. O asmeninio ir profesinio „aš“ atskyrimas – tiesiog genialus.

Apie geriausius ir novatoriškiausius lietuviškus interneto projektus kviečiame sužinoti didžiausioje Baltijos šalyse interneto konferencijoje LOGIN 2010, kuri vyks kovo 18 d. Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius