-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Protų kovos su Robertu Petrausku“: Prieš kieno darbo pabaigą pasirodo smėlio laikrodis ir kam egiptiečiams svogūnai rinkimų plakatuose?

Sveiki. Prabėgo savaitė. Metas vėl padaryti proto mankštą. Bet prieš tai praėjusios savaitės nugalėtojas. Jūsų balsais juo tapo „Protų kovų“ žaidėjas Henrikas Eimontas iš Vilniaus už klausimą apie japonų grietinėlę kuri 1872 m. rugsėjo 12 d. dieną reisu tarp Šimbasi stoties Tokijuje ir Jokohamos pirmą kartą išbandė kelionę traukiniu. Nors 57 minučių kelionė įvyko sklandžiai, atvykusi į Jokohamą garbinga publika pateko į kuriozišką situaciją, nes tradicijų besilaikantys japonai prieš įeidami į patalpą yra įpratę nusiauti batus, taigi Jokohamoje jie suprato, kad avalynė liko Tokijuje.
2klausimas
Protų kovų šios savaitės antrasis klausimas. / 15min.lt

Henrikui už pergalę – šūsnis prizų: generalinio mūsų rėmėjo „Švyturio“ „Eurobasket 2011“ taurių kolekcija, puiki, ką tik išleista lietuvių kalba „Tyto albos“ knyga „Viena diena Senovės Romoje“, Stalo žaidimų parduotuvės D6 dovana – klasikinis žaidimas „Risk“ ir „Protų kovų“ aso garbės ženklas – kol kas su Nr.1.

Džiaugiuosi, kad 15min.lt lankytojai taip pat įsijungia į šį žaidimą-konkursą. Kitą savaitę pirmuosius jūsų klausimus klubo žaidėjai jau mėgins įveikti ir tikiuosi, kad netrukus geriausi iš jų atsidurs ir savaitės TOP 5.

Šios savaitės prizų sąrašas toks pat gražus: dar viena „Švyturio“ taurių kolekcija, „Tyto Albos“  išleista  Billo Brysono (to paties, kuris parašė Lietuvoje  pamėgtą nesauso enciklopedinio pobūdžio knygą „Trumpa istorija beveik apie viską“) nauja knyga „Namuose: Trumpa privataus gyvenimo istorija“, D6 stalo žaidimas „Carcassonne“ (galėsite tiesti kelius ir statyti viduramžių miestus) ir dar vienas „Protų kovų“ garbės ženklas, kurio neįmanoma nusipirkti. Jį galima tik laimėti.

Beje, jeigu jūsų klausimas bus labai kietas ir rimtas, jis gali patekti ir į TV žaidimą, „Kas Kur Kada?“, kurio lietuviška versija startuos jau balandį, taigi galėsit laimėti ir pinigų, bet ne dėl jų gi čia viskas, ar ne?

Kadangi tai tik antras mūsų žaliai linksmas susitikimas, noriu Jums pristatyti vasario mėnesio klausimo konkurso nugalėtoją.

Klausimas skamba štai taip: Vieno iš jų bendrapavardis dainavo: „Svajonės pildosi ir nesipildo.
Kartais aplanko meilė mus -  ne ta...“

Kito bendrapavardis – eiliavo: „Kalnai ant kalnų, o ant tų kalnų Kalnai ir maži kalneliai.....“  O jų dueto kūryba sukėlė nemažą ažiotažą Lietuvoje ir netgi Latvijoje. Koks JŲ „kūrinio “pavadinimas?"

Atsakymas – teksto pabaigoje, o dabar primenu, kad savo klausimus galite siųsti el. paštu protukovuklausimai@gmail.com. Visi panaudoti savaitės klausimai (net jeigu ir nepateko į Top 5) yra skelbiami „Protų kovų su Robertu Petrausku“ „Facebook“ puslapyje. Ten taip pat galėsite rasti atsakymus į šios savaitės klausimus, bet iš pradžių pamėginkite patys.

Pvz., galite pamėginti nusipiešti „smėlio laikrodį“ ant lapelio ir gali būti, kad tas piešinys nuves jus prie atsakymo. O jei nenuves, paerzinkite kolegas – negalima juk visą laiką dirbti. Ir tikrai kam tiems egiptiečiams visokiausi daiktai ant rinkimų plakatų? Kokių lydekų nebūna, net jei draugas žvejys jus bando įtikinti priešingai? Ir kaip galima išversti ilgą anglišką sakinį vienu lietuvišku žodžiu? Atsakymai, kartais būna kažkur matyti.

Nepamirškite atiduoti savo balso už jums labiausiai patikusį klausimą ir iki pasimatymo kitą savaitę. Būkit linksmi, žvalūs, gerai nusiteikę ir šypsokitės pavasariui tol, kol jis pagaliau neištvers ir į jus atsisuks.

P.S. Atsakymas į vasario mėnesio klausimą – Bankas „Snoras“. Dainelę apie svajones dainavo rusų dainininkas Jurijus Antonovas („Mečta“ ), o jau Antano Baranausko „Šilelį“ kiekvienas lietuvis turi žinoti. Tokie tie nauji bendrapavardžių „kūriniai“ šiais laikais.

O už originalų, aktualų ir savą klausimą gargždiškiui Artūrui Motuzui atitenka žurnalo „National Geography Lietuva“ metų prenumerata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius