Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Medžiotojų žiemos šventė 2009“: rekordas, toną sveriantis šernas ir medžioklė Prancūzijoje (nuotraukos)

Antrus metus iš eilės Kėdainių rajono Kunionių kaimas tapo Lietuvos medžiotojų bei jų gerbėjų centru. Šįmet „Medžiotojų žiemos šventėje 2009“ susirinko apie 2500 dalyvių, iš jų – 650 oficialiai registruotų medžiotojų.
Džiugi renginio akimirka
Džiugi renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Šio skaičiaus turėtų pakakti užregistruoti Lietuvos rekordų knygoje, – rekordiniu medžiotojų apsilankymų vienoje vietoje džiaugėsi vienas iš renginio organizatorių UAB „Lietuvis“ vadovas Marijus Olekas. – Beje, tai vienintelė šventė, kurioje susirenka medžiotojai iš įvairių Lietuvos kampelių bei visų medžiotojų klubų.“

Vasario 14-ąją vykęs renginys prasidėjo Petro Dimšos ode medžioklei ir Marijampolės urėdijos ragų orkestro intro. Medžiotojus ir jų gerbėjus pasveikinus Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pavaduotojui Eugenijui Tijušui, Seimo nariui, aplinkos apsaugos komiteto nariui Justinui Urbanavičiui, Kėdainių mero pavaduotojui Rimgaudui Rimošaičiui ir Kėdainių administracijos direktoriui Ovidijui Kačiuliui prasidėjo įvairios rungtys bei įspūdingi reginiai.

Pelėsakalis, liepsnotoji pelėda, dykuminis suopis (Parabuteo unicinctus), didysis apuokas: milžiniško susidomėjimo sulaukė pirmą kartą mūsų šalyje surengtas medžioklinių paukščių pasirodymas. Lietuvai auginamus bei dresuojamus paukščius specialiai iš Lenkijos atvežęs Piotras Zadworny demonstravo jų paklusnumą,dalinosi auginimo ir dresavimo patirtimi.

Kiekvienas norintysis galėjo nusifotografuoti su įstabaus grožio augintiniais.

Sąmojais ir anekdotais linksmino užkietėjęs medžiotojas Raimondas Šilanskas.

Renginio metu vyko įvairiausios šaudymo varžybos lankais, arbaletais, pneumatiniais šautuvais, timpomis, kulkinis šaudymas į taikinius. Ypač didelį dėmesį sukėlė šaudymas į skraidančius taikinius „Medžiotojų sostinės“ taurei laimėti, kurių nugalėtoju tapo Viktoras Abaturovas.

Kulkinį šaudymą į taikinius laimėjo Jonas Jankevičius. Geriausiu šauliu lankais tapo Simonas Staškus. Šaudymo iš timpų karaliumi tapo Audrius Petrauskas. Povilas Dovrila buvo nepralenkiamas šaudymo į bėgantį šerną rungtyje.

Medžioklinių šunų pasirodymų metu keturkojai rungėsi greičiu, paklusnumu, šoklumu. O kompetentinga vaikų komisija išrinko gražiausią medžiotojų augintinį. Audringais plojimais buvo pasveikintas stilingiausiu medžiotoju išrinktas Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas.

Renginio metu buvo organizuojamos medžiotojų išgyvenimo varžybos, stipriausio medžiotojo rinkimai, įvairūs šeimų konkursai. Šventėje buvo galima pasigėrėti ir įsigyti įvairiausios medžioklinės amunicijos, trofėjų ir technikos eksponatų.

Šventės metu buvo išdrožinėta beveik toną sverianti šerno skulptūra, o renginį vainikavo žaidimas. Tą vakarą Lietuvių pagonių medžioklės deivė Medeinė bei medžiotojų globėjas Šv.Hubertas nusišypsojo Jurijui Kiriuščenko: būtent jis laimėjo pagrindinį prizą – medžioklę Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius