-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalūs įspūdžiai – bėgime „Bebro kelias 2013“

Asociacija „Sporto renginiai“ ir www.zygiai.lt kviečia į visai kitokias emocijas padovanosiantį renginį – „General Financing“ ekstremalų bėgimą „Bebro kelias 2013“. Jis rugpjūčio 11 dieną, sekmadienį, vyks Širvintų rajone, Pamusės kaime.
Bėgimas „Bebro kelias 2012“
Bėgimas „Bebro kelias 2012“ / Bėgimo „Bebro kelias 2012“ organizatorių nuotr.

Asfalto tose varžybose nebus visai. Visa distancija (galima rinktis 5, 10 arba 15 km nuotolius) drieksis Pamusės kaimo pievomis, miško takeliais ir keliukais, samanomis ir pelkėmis. Štai kodėl bėgimas pavadintas ekstremaliu. 

„Skirtingai nuo įvairių multisporto varžybų, kuriose dalyviams reikia išbandyti įvairias sporto šakas – plaukimą, irklavimą, kopimą į kalnus, riedučius ir pan. – mūsų bėgime bus tik bėgimas. Bet varžybų distancija – labai įvairi. Bėgti tikrai pavyks ne visur – kai kur reikės bristi per vandenį, kai kur – brautis per krūmynus, kai kur – išsikapstyti iš pelkių. Bet jokių papildomo inventoriaus nereikės – visą nuotolį dalyviai įveiks savo kojomis“, – pasakoja jau antrus metus iš eilės šias varžybas organizuojantis Evaldas Martinka, asociacijos „Sporto renginiai“ vadovas.

Norintiems išties ekstremalių iššūkių galima rinktis – įveikti vieną 5 km distancijos ratą, 2 ratus (10 km) ar didžiausią sekmadienio nuotykį – 3 ratus (15 km). Varžybose gali dalyvauti vyresni nei 13 metų bėgikai (gimę 2000 m. ir anksčiau). Jaunesniems purvo nebijantiems mėgimo mėgėjams varžybų organizatoriai pasiūlys įveikti 1 km distanciją.

2012 m., kai tokios ekstremalaus bėgimo varžybos vyko pirmą kartą, prie starto linijos stojo apie 150 žmonių. Jie nepabijojo kovoti ne tik su savo nuovargiu, bet ir su žmogaus mažai paliestame Pamusės regione esančiomis natūraliomis kliūtimis, organizatoriai į maršrutą įtraukė ir papildomų dirbtinių apsunkinančių elementų. Manoma, kad šiemet dalyvių būrys bus žymiai gausesnis: unikalioje vietoje vyksiančios nepakartojamos varžybos tikrai sudomins daugelį norinčių išbandyti save. 

„Bebro kelio“ organzitoriai siūlo bėgikams rinktis tvirtą ir patogią avalynę, ilgas judesių nevarančias kelnes, sportinę aprangą ilgomis rankovėmis, galvos apdangalą bei pirštines. Visa kita – jūsų valia, ištvermė ir gera nuotaika. 

Po finišo visų „General Financing“ ekstremalaus bėgimo dalyvių lauks pirtis, kareiviška košė ir įveiktą iššūkį simbolizuojantis medalis. Ir, be abejo, puiki nuotaika, pasiekus tikrai nelengvų varžybų finišą.

2012 m. vykusio ekstremalaus bėgimo 5 km nuotolyje nugalėjo Svajūnas Ambrazas, o 10 km pirmasis įveikė baltarusis Michailas Bratuchinas.  

Kviečiame registruotis į ekstremalų bėgimą „Bebro kelias 2013“ tinklapyje www.zygiai.lt.

Bėgimo Bebro kelias 2012 organizatorių nuotr./Bėgimas Bebro kelias 2012
Bėgimo „Bebro kelias 2012“ organizatorių nuotr./Bėgimas „Bebro kelias 2012“
Bėgimo Bebro kelias 2012 organizatorių nuotr./Bėgimas Bebro kelias 2012
Bėgimo „Bebro kelias 2012“ organizatorių nuotr./Bėgimas „Bebro kelias 2012“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius