Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Kuršių marias vėl išplauks muzikuojantys keltai

Šį savaitgalį keleivių vėl lauks muzikuojantys keltai, pakviesiantys į pirmąsias muzikines keliones.
„Muzikuojantis keltas“
„Muzikuojantis keltas“ / Organizatorių nuotr.

Penktadienį 20.30 val.  laukia čigoniškų dainų ir aistrų vakaras su „SARE ROMA“.

„Čigoniški šokiai – magiški kaip būrimas“ – sako „Sare Roma“ ansamblio vadovas Ištvanas Kvik, liepos 19 d. 20.30 val.

„Muzikuojančiame kelte“ surengsiantis čigonų dainų ir aistrų vakarą ketvirtus metus iš eilės.

„ Kiekvienais metais sugalvojame naujų dalykų. Šį kartą parodysime keletą numerių iš mūsų naujos programos „Čigonų baronas“, kuri buvo sėkmingai pristatyta Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. Netrukus ją rodysime festivaliuose Suomijoje ir Švedijoje. Publika tikrai mus palaiko. Dar deriname, ar atvyks ir visų pamėgtas smuikininkas Kasparas, tačiau gitaristas Arturas Sabilo, kuris puikiai groja flamenką, čigonų autorių dainas, tokias kaip „Aš turtingas“, tikrai bus. Pamatysite šokėją Anželą Kaldaros ir Lizą Kvik, mano dukrą, išgirsite dainininkes Alioną Michaj ir Rožę.

Čigonų romansas yra nepaprasta daina – jo žodžiai pasiekia širdį, o akordai atspindi mūsų gyvenimą ir svajones sėdint prie laužo. O šokiai – tai stebuklinga magija, kurios mes, čigonai, net negalime paaiškinti. Tai Dievas duoda mums dovaną – laimę perteikti galią, energiją, kurios suteikia žmonėms galimybę giliai jausti. Tai – kaip čigoniškas būrimas, kurio niekur nesimokoma, o gali daug tiesos pasakyti apie žmogų. O  Klaipėdoje mums ypač gera, čia antroji mūsų Tėvynė, nes prieš 60 metų pirmą kartą į Lietuvą atvažiavusiems mano močiutėms ir seneliams tai buvo pirmasis miestas, kuriame įsikūrė. Vėliau daug metų jie gyveno Kupiškyje, tik vėliau įsikūrė Vilniuje“ – savo emocijomis dalinasi Ištvanas Kvik.

Šeštadienį 20.30 val. kelte laukia dainuojamosios poezijos vakaras su Kostu Smoriginu ir Olegu Ditkovskiu

„Kiekvieną kartą dainuoju kitaip, nes man neįdomu taip pat dainuoti“, – teigė aktorius Kostas Smoriginas liepos 20 d. 20.30 val. drauge su Olegu Ditkovskiu jau septintą sezoną surengsiantis dainuojamosios poezijos vakarą „Muzikuojančiame kelte“.

„ Galima suvaržyti žmogų, bet neįmanoma įkalinti dainos…“, – sako kinų patarlė. Tuo vadovaujasi ir K.Smoriginas, ruošdamasis koncertui.

„Muzikuojančiame kelte“ ir  pristatydamas savo dainas iš naujausio rinkino „Albumas“. „ Mano naujasis albumas  yra labai teatrinis. Paprastas klausytojas, nežinodamas mano teatrinės praeities, nuopelnų ar klaidų, jisai klausys kaip tiesiog dainos – kaip muzikos ir teksto. Ir tarsi supras, apie ką aš dainuoju. Išties, žiūrovas tas dainas priima tik po kiek laiko ir jas pamėgsta. Bepigu dabar visiems reikalauti „Paukščių“ ar „Pavasario“ – jos atsirado prieš trisdešimt metų. Įsivaizduojate, kiek kartų jos jau dainuotos per koncertus? Žiūrovas be tų dainų manęs tarsi ir neįsivaizduoja,

Todėl vakaro metu skambės ir jos... Naujos dainos priimamos atsargiau: žmogus iš prigimties yra atsargus...“, – teigia aktorius Kostas Smoriginas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius