-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose sukurtas rekordinis šokoladinis margutis

Šiaulių „Rūtos“ konditeriai ir Šiaulių profesinio rengimo centro studentai artėjant Velykoms sukūrė rekordinio dydžio, net 294,3 kilogramų svorio, šokoladinį margutį. Milžiniškas šokoladinis kiaušinis iki Atvelykio bus demonstruojamas Šiaulių prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.
Šokoladinis margutis
Šokoladinis margutis / Akropolio nuotr.

Beveik 300 kilogramų svorio šokoladinis kiaušinis šiauliečiams buvo pristatytas trečiadienį. Jį pašventino vyskupas Eugenijus Bartulis. Pasigrožėti įspūdingu margučiu bus galima iki balandžio 27 dienos.

„Norime pristatyti ne tik rekordinį margutį, bet ir visą gamybos procesą, kad žmonės matytų, kiek darbo teko įdėti konditeriams į šį kūrinį. Todėl šalia margučio įrengėme ekraną, kuriame rodomi kiaušinio gamybos ir dekoravimo darbai“, - pasakoja
Šiaulių „Akropolio“ valdytoja Sonata Jocienė.

Kūrė dvi savaites

Rekordinį margutį būrys konditerių kūrė dvi savaites. Jam pagaminti panaudota daugiau nei pusė tonos pieniško šokolado. Kadangi Šiaulių „Akropolyje“ demonstruojamas margutis pretenduoja patekti į Lietuvos rekordų knygą, speciali komisija jį išmatavo – šokoladinio kiaušinio aukštis 110 cm, skersmuo storiausioje vietoje 73 cm, apimtis – 237 cm.

Kartu su rekordiniu margučiu Šiaulių „Akropolyje“ lankytojų per Velykas lauks ir jau tradicija tapęs gyvasis kampelis. Šiemet šalia 150 viščiukų ir 4 ėriukų jame įsikūrė ir būrys gražuolių fazanų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius