-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklės arsenalas. Sensacinga naujovė – valo žiedai iš anglies pluošto

Garsiausių pasaulio kompanijų konstruktorių biurai jau ne pirmą dešimtmetį neriasi iš kailio, lenktyniaudami, kas sukurs lengviausią spiningą, lengviausią muselinę meškerę ar lengviausią bolonijos palaidynę, tačiau jau porą metų buvo manoma, kad rezervai jau išsemti, kai buvo įgyvendintos dvi svarbiausios idėjos: pirma, meškerykočių sandaroje iki minimumo sumažintas klijuojančio užpildo, ypač apsunkinančio meškerykočių konstrukciją kiekis ir vos ne iki 100 proc. padidinta lengviausioji – anglies pluošto dalis, antra, meškerykočių įrangai pradėti naudoti valo žiedeliai, pagaminti iš paties lengviausio metalo – titano, tačiau japonų-britų kompanijos „Daiwa“, kuriančios meškeriojimo įrankius, dizaineriai pateikė staigmeną, rodančią, kad išsemti ne visi rezervai ir meškerykočiai gali būti dar lengvesni.
Visas „Daiwa AGS“ valo žiedelių komplektas sveria tiek pat kiek vienas dar neseniai lengviausiu laikytas žiedelis ir titano
Visas „Daiwa AGS“ valo žiedelių komplektas sveria tiek pat kiek vienas dar neseniai lengviausiu laikytas žiedelis ir titano

Žūklės draugai renkasi čia.

Varšuvoje įvykusiame pasauliniame „Daiwa“ kompanijos ir jos dukterinės įmonės „Cormoran“ 2012 m. sezono naujovių pristatyme, į kurį buvo pakviesti lietuvių žurnalistai Viktoras Armalis ir Audrius Blinstrubas, ekspertai, prekybos įmonių atstovai ir žiniasklaida buvo supažindinti su dviem sensacingomis naujovėmis, rodančiomis, kad taškas konkurencinėje kovoje dėl lengviausio meškerykočio kūrėjų laurų dar nepadėtas. „Daiwa“ konstruktoriai meškerykočiams gaminti sukūrė specialų anglies pluoštą 3D CROSS, kurio skaidulos – ne plokščios kaip standartinio anglies pluošto, o pilnavidurės. Pagaminti iš tokio anglies pluošto meškerykočiai yra tvirtesni nei tie, kuriems panaudotas standartinis anglies pluoštas, tačiau svarbiausia, kad apsodinant meškerykotį valo žiedeliais nebereikia jų išdėstyti ant siūlės – dabar juos galima klijuoti ant bet kurios meškerykočio strypo pusės. Meškerykočiai pagaminti iš 3D CROSS anglies pluošto – lengvesni, tvirtesni ir šmaikštesni.

Meškerykočio savybės tiesiogiai proporcingai priklauso nuo valo žiedelių svorio ir konstrukcijos. Pernelyg sunkiu žiedelių komplektu galima lengvai perkrauti liauną strypą, kuris būtų pakankamai stangrus pagaminti meškerykotį svaidyti „light“ klasės masalus. Ypač keblu parinkti žiedus patiems lengviausiems meškerykočiams, kurie pagaminti iš inovatyviausio anglies pluošto. Japonų inžinieriai, siekdami išspręsti šią problemą, sukūrė ypač lengvus valo žiedelius, kurie gaminami iš anglies pluošto. Tokių žiedelių komplektas su ypatingai kietais įdėkliais, sumažinančiais valo trintį, sveria tiek, kiek... vienas vidutinio dydžio valo žiedelis iš titano.

„Daiwa“ kompanijos konstruktoriams priklauso daugelio meškeriojimo įrankių konstrukcijos dalių patentai: užtenka prisiminti tik kelis meškeriojimo ričių patobulinimus, padariusius šių meškeriojimo reikmenų raidoje revoliucinius pakitimus, pvz., japonų ekspertams priklauso  momentinio stabdžio idėja, specialių valo būgnelių ABS, kurių priekinė dalis platesnė ir kurie užtikrina lengvesnį valo nuslydimą, įdiegimą į naujos kartos ričių konstrukciją, ypatingos „Cross Wrap“ technologijos, kurios dėka valo vijos ant valo būgnelio klojamos taip, kad gula viena ant kitos kryžmai, o ne lygiagrečiai“- pažymėjo įmonės „Romada“, kuri yra „Daiwa“ ir „Cormoran“ firmų atstovė mūsų šalyje, direktorius Darius Urnikis.-"Kas kelerius metus „Daiwa“ konstruktoriai pasiūlo sprendimus, kurie iš esmės keičia meškeriojimo įrankių standartus. Viena tokių naujovių dabar tapo valo žiedeliai iš anglies pluošto“.

Ši naujovė jau įdiegta į elitinio „Daiwa“ spiningo „Morethan Branzino“ konstrukciją. Šios naujovės dėka 2,92 m ilgio vidutinės klasės „Morethan 97/LML” spiningas sveria vos 125 g. Kol kas tai įspūdingiausias pasiekimas. Bet kuris iš pažiūros neįprastai lengvas ir liaunas spiningas iš „Morethan Branzino“ serijos – labai tvirtas, o jų viršūnėlės atlaiko apkrovas, maždaug trečdaliu didesnes nei spiningai, pagaminti pagal standartinę technologiją, nes viršutinė „Morethan Branzino“ spiningų dalis „Mega Top“ – pilnavidurė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius