-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltuosiuose Lakajuose sugautas rekordinis karšis

Va, ir netikėk prietaru, kad gali sulaukti neapsakomos sėkmės, jei pamirši iš namų pasiimti masalus. Vilnietis meškeriotojas Ovidijus Milaševičius pats patyrė, kad šis prietaras veikia, nors iš pradžių negalėjo pasigirti gera nuotaika, kai rugpjūčio 16-ąją vyko meškerioti į Baltuosius Lakajus.
Įspūdingas laimikis liudija, kad mūsų krašto ežeruose vis dar aptinkami rekordiniai egzemplioriai, ir jų būtų daugiau, jei žuvų jaunikliai nebūtų išgaudomi versliniais tinklais
Įspūdingas laimikis liudija, kad mūsų krašto ežeruose vis dar aptinkami rekordiniai egzemplioriai, ir jų būtų daugiau, jei žuvų jaunikliai nebūtų išgaudomi versliniais tinklais

Tapk Žūklės draugu FACEBOOK tinkle

Laimikių nuotraukas su aprašymais siųskite zukle@15min.lt.

Gelmė – 10 metrų
 
Kai meškeriotojas aptiko, kad bagažinėje – tik kibirėlis su trimis šimtais gramų šutintų žirnių – porcija, kurią jis visada paruošia jaukinti karšiams, prikando lūpą. Žirniai, beje, O.Milaševičiaus nuomone, irgi buvo nevykę, nes iki šutinimo buvo neskaldyti, o šutinant suskilinėjo. Na, bet jaukinti žuvis vis tiek turėjo tikti, tačiau teko sukti į Molėtus nusipirkti musės lervų, konservuotų kukurūzų ir kitų masalų.
 
Kai meškeriotojas atvyko prie ežero, buvo jau ne ankstyvas rytas. Nuotaikos nepataisė ir oras – pūtė stiprokas vakarų vėjas, vėliau pasisukęs iš šiaurės vakarų, o apniukusiu dangumi plaukė žemi debesys, grasindami netrukus prapliupti lietumi. Bet atgal nesuksi, tad Ovidijus Milaševičius ryžtingai sėdo į valtį ir išsiyrė į jam vienam žinomą vietą, kur gelmė siekia 10 m ir kur kimba tik karšiai, nes kitos žuvys nemėgsta joje lankytis. Tiesa, inkarą išmetė kiek sekliau – dugną pasiekti pakako septynių metrų ilgio virvės. Na, o tada pažėrė negailėdamas jauko – šutintų žirnių, užmetė plūdinę su užvertu ant kabliuko dideliu „sumuštiniu“ iš kelių masalų rūšių ir ėmė laukti kibimo.
 
Sėkminga pradžia
 
Laikas neprailgo, nes užkibo 2 kg karšis, kuris sėkmingai atsidūrė skiaurėje. Tokių karšių O.Milaševičius toje vietoje pagauna gana dažnai, todėl laimikis nenustebino, tačiau gera pradžia labai pataisė nuotaiką. Tad jis vėl labai rūpestingai užvėrė ant kabliuko masalą – tokį pat „sumuštinį“ kaip ir pirmąjį kartą ir užmetė, taikydamas tiksliai į tą pačią vietą.
 
Toks kruopštumas – pasiteisino. Netrukus plūdė vėl  ėmė virsti ant šono, rodydama, kad kimba karšis, na, o tokiais atvejais reikia apsišarvuoti kantrybe, kad sulauktum tos akimirkos, kai plūdė pradės pamažu nerti po vandeniu. Tada ir reikia pakirsti, kitaip karšio nematysi kaip savo ausų. Bet šį kartą plūdė, turėjusi pamažu nerti į gelmę, taip staigiai panėrė, kad meškeriotojas vos nepražiopsojo lemtingo momento. Kai jis pakirto žuvį, iškart suprato, kad tai – neeilinis laimikis. Netgi pamanė, kad užkibo vidutiniokas šamas, kurių Baltuosiuose Lakajuose aptinkama. Tačiau pasirodė, kad išvada buvo skubota – po ilgo galynėjimosi meškeriotojas į valtį įkėlė 7,140 kg karšį. Po jo netrukus užkibo dar vienas 2 kg egzempliorius, ir kibimas baigėsi. Laimingajam meškeriotojui beliko tik nusifotografuoti su įspūdingu rekordiniu laimikiu ir tiksliai jį pasverti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius