Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 15

Lietuvių kantrybė pažeidėjams senka (nuotraukos)

Policijos pareigūnai ir neįgalieji ketvirtadienį ragino visuomenę būti dėmesingesnę ir neužstatyti neįgaliųjų automobiliams skirtų vietų prie prekybos centrų.
Iniciatyva – „Aš NIEKADA neužimu neįgaliųjų vietos"
Iniciatyva – „Aš NIEKADA neužimu neįgaliųjų vietos" / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Neįgalumas

Policijos pareigūnai atliko reidą, o neįgalieji pademonstravo, su kokiomis sunkiomis situacijomis tenka susidurti, kai negali pasistatyti automobilio į jiems skirtą vietą.

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius džiaugėsi, kad lietuviai sąmoningėja ir vis dažniau praneša policijai apie nedrausmingus vairuotojus, nufotografuoja jų automobilius neįgaliųjų vietose ir atsiunčia policijai. „Tai puikiai iliustruoja skaičiai. Pernai per 9 mėnesius nubaudėme 30 tūkst. tokio tipo pažeidėjų, šiemet – 40 tūkst.“, – sakė G.Aliksnadravičius.

Lietuvos žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Rasa Kavaliauskaitė pastebėjo, jog dažnai žmonės nė neįsivaizduoja, jog neįgalūs, nevaikščiojantys žmonės gali vairuoti. Ji atkreipė dėmesį į tai, jog neįgaliam žmogui sunku išlipti net ir tada, jei šalia neįgaliojo automobilio stovėjimo vietos yra per arti pastatytas kitas automobilis.

R.Kavaliauskaitė ir G.Aliksandravičius bandė nupiešti dažniausiai pasitaikančių pažeidėjų portretą: „Tai jaunas vyras, neretai vairuojantis prabangų automobilį.“ „Dažniausiai tokiais atvejais teisinamasi, kad pažeidėjui sunku toli nešti pirkinių krepšį, kad čia sustojo tik minutėlei“, – pasakojo pareigūnas G.Aliksandravičius.

Pareigūnai su neįgaliais asmenimis ragina miestiečius, pastebėjusius pažeidėją, automobilį pastačiusį neįgaliojo vietoje, jį nufotografuoti ir atsiųsti naujai svetainei neigalieji.lt.

15 min“ savo ruožtu jau beveik metus vykdo projektą „Fotopolicija“. Jo rezultatai – www.fotopolicija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius